Haberler

Köyde Opera

Güncelleme:

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nde görevli sanatçılar, köylüler için opera gösterisi sergiledi.

Samsun'un Çarşamba İlçesi Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli'nin hazırladığı proje kapsamında Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nde görevli sanatçılar, köylüler için opera gösterisi sergiledi. Köy sakinleri, hayatlarında ilk defa opera gösterisini klasik müzik enstrümanları eşliğinde canlı olarak seyretti.

Çarşamba İlçesi'ne bağlı Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli, köyde yaşayan vatandaşların operayla tanışması için proje hazırladı. Livaneli, 'Köyde Opera' adını verdiği proje kapsamında Samsun Devlet Opera ve Balesi yetkilileriyle görüşüp köyde bir opera gösterisi yapılması için talepte bulundu. Bunun üzerine dün akşam Kumköy İlkokulu bahçesinde Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nde görevli sanatçılar, köyde yaşayan vatandaşlar için mini bir opera gösterisi sundu. Hayatlarında ilk defa opera seyreden vatandaşlar, büyük keyif yaşadı.

Samsun Devlet Opera ve Bale Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, daha önce de zaman zaman köylerde konser verdiklerini söyledi. Kıran, "Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Hanım'ın isteği üzerine Kumköy'e geldik ve burada insanlarımızla buluştuk. Köylerde bu tür gösterileri gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz" dedi. Kumköy İlkokulu Öğretmeni Dilek Livaneli de köyde yaşayan vatandaşların hayatlarında ilk defa opera izlediklerini söyleyerek "Önyargılarını ortadan kaldırmış olduk. Onlar operaya gitmeyebilir ama biz bu proje ile operayı onların yanına getirdik" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Çarşamba Ovası Dilek Livaneli Kumköy Samsun Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title