Haberler

Konya'da Kültür Sanat

KDT'de "Ayyar Hamza" oyunu sahnelenecek Cumartesi günleri Mevlana Kültür Merkezi'nde ücretsiz izlenebilen sema gösterileri devam ediyor.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), "Ayyar Hamza" adlı oyunu sahneleyecek.

Ali Bey'in yazdığı, Mustafa Gürkan Görbil'in yönettiği oyunun, dekor ve giysi tasarımı Fatma Görgü Sarıkurt, bestesi ise Kemal Günüç'e ait.

Oyunda, oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmek isteyen iki baba ve sevdiği kızlarla evlenmek için babalarına oyun oynayan iki kişinin yaşadıkları ele alınıyor. Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, zenginliklerine zenginlik katmak için oğullarını kendi istedikleri kızlarla evlendirmeye çalışır. Fakat oğulları Sena Bey ve Nimet Bey, sevdikleri kızlarla evlenmek istedikleri için Hamza ve Yaver'in de yardımıyla babalarına oyun oynar. Evlenmek istedikleri de Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi'nin küçük yaşlarda izlerini kaybettikleri kızlarıdır.

Oyun, bugün ve yarın 20.00'de, 11 Ocak Cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00 saatlerinde tiyatroseverlerle buluşacak.

Yarın, Medicana Konya Hastanesinde, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında "Kadrajdan Yaşam" konulu sergi 14.00'te açılacak. Sergi, emektar gazetecilerin fotoğraflarından oluşuyor.

Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından cumartesi günleri saat 20.00'de Mevlana Kültür Merkezinde ücretsiz sema gösterileri düzenleniyor. - Konya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa İlker Gürkan Konya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title