Haberler

Kırşehir'in çirleme yemeği ve cemele biberi Uluslararası Nuh'un Ambarı'na girdi

Güncelleme:

Kırşehir'in coğrafi işaretli yöresel 'çirleme' yemeği ile cemele biberi, Uluslararası Nuh'un Ambarı listesine girdi. Slowfood Vakfı tarafından hazırlanan Uluslararası Nuh'un Ambarı listesi, yerel ürünlerin tanıtımına ve korunmasına katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Kırşehir'den çirleme yemeği ve cemele biberi de bu listede yer almaktadır.

Kırşehir'in coğrafi işaretli yöresel "çirleme" yemeği ile cemele biberi, Uluslararası Nuh'un Ambarı listesine girdi.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) yapılan yazılı açıklamada, Slowfood Vakfı tarafından hazırlanan Uluslararası Nuh'un Ambarı (Ark of Taste) listesinin, üretimi az olan yerel ürünlerinin tanıtımına ve korunmasına katkı sağlamak adına oluşturulduğu belirtildi.

Uluslararası lezzet kataloğu niteliğindeki Ark of Taste listesine Kırşehir'den cemele biberi ve çirleme yemeğinin girdiği kaydedildi.

Açıklamada, "Az miktarda üretilen, geleneksel üretim yöntemleri ve kadim bilgiler ışığında üretimi devam eden gıdaların uluslararası bir katalog içinde bir araya getirilmesi ve dünyayla paylaşılmasını sağlayan bir liste olması açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden şefler için en büyük öncelik, tariflerini Ark of Taste ürünleri ile hazırlamak. Dolayısı ile Ark of Taste'e kayıtlı ürün sayısının yüksek olması, şefler için farklı tarifler oluşturma imkanını artırıyor." ifadelerine yer verildi.

Çirleme, Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından 2021'de kentin yöresel yemeği olarak tescil belgesi almıştı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kırşehir Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Kuaförler pazar günü açık mı? Kuaförler pazar günü çalışıyor mu 2024? Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title