Haberler

Kırgızistan'da Türk Dizi Müzikleri Konseri

Güncelleme:

Kırgızistan'da izleyici kitlesi olan Türk yapımlarından 'Kara Sevda' ve 'Muhteşem Yüzyıl' dizi müzikleri konseri düzenlendi. Konserde, Milli Opera ve Bale Tiyatrosu Senfoni Orkestrası, dizilerin müziklerine yer verdi ve dinleyiciler büyük beğeni gösterdi.

Kırgızistan'da izleyici kitlesi olan Türk yapımlarından "Kara Sevda" ve "Muhteşem Yüzyıl" dizi müzikleri konseri düzenlendi.

Başkent Bişkek'teki Milli Opera ve Bale Tiyatrosu Senfoni Orkestrası Baş Şefi Zahara Butenko'nun yönetimindeki orkestra repertuvarında, "Kara Sevda" ve "Muhteşem Yüzyıl" dizi müziklerine yer verildi.

Dizilerde seslendirilen eserlerin hikayesinin de perdeye yansıtıldığı konserin sonunda dinleyiciler kendilerine Türk dizi müzikleri ziyafeti veren orkestrayı alkışladı.

Konserin ardından Türk dizilerini ve müziklerini çok sevdiğini anlatan bazı dinleyiciler, konserle ilgili memnuniyetlerini dile getirdi.

Türkiye'den gelen Gül Aslan ise "Kırgızistan'da Türk müziklerini duymak harikaydı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Muhteşem Yüzyıl Kırgızistan Kara Sevda Dizi Dizi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title