Haberler

Kartalkaya'da Kar Kalınlığı Rekor Seviyeye Ulaştı

Güncelleme:

Kartalkaya kayak merkezi, Türkiye'nin en fazla kar kalınlığına sahip olan merkez olarak öne çıkıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Kartalkaya'da kar kalınlığı 167 santimetreye ulaştı. Hakkari ve Palandöken kayak merkezleri ise sırasıyla 161 ve 140 santimetre kar kalınlığına sahiptir. Bölgedeki oteller ise yoğun talep üzerine hafta sonları yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermektedir. Kayak merkezindeki 25 pistte ise kayak ve snowboard yaparak keyifli vakit geçirilebilmektedir.

Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı 167 santimetreyle Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartalkaya'da ölçüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Köroğlu Dağları'nın zirvesinde yer alan kayak merkezinde kar kalınlığı 167 santimetre olarak kayıtlara geçti.

Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü Kartalkaya'yı, 161 santimetreyle Hakkari Kayak Merkezi ve 140 santimetreyle Palandöken Kayak Merkezi izledi.

Bölgede bulunan 2 bin yatak kapasiteli 5 otel, hafta içi yüzde 60, hafta sonunda ise yüzde 100 dolulukla hizmet veriyor.

Kayak merkezine gelenler, toplam uzunluğu 75 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yaparak keyifli vakit geçiriyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kayak Merkezi Kartalkaya Türkiye Hakkari Hava Durumu Turizm Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title