Haberler

Kadıköy Belediyesi, Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali'ne ev sahipliği yapacak

Güncelleme:

Kadıköy Belediyesi, bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali kapsamında dünyanın çeşitli ülkelerinden kadın yönetmenlerin kısa filmlerine ev sahipliği yapacak. Festivalde ayrıca atölye çalışmaları, belgesel gösterimi ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Bu yıl beşincisi düzenlenen Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde yarın başlayacak.

Kadıköy Belediyesinden yapılan açıklamaya göre festival, 40'ın üzerinde filmi sinemaseverlerle buluşturacak

Sinemacı Kadınlar Derneğinin katkıları ve Kadıköy Belediyesinin desteğiyle hayata geçen festivalde Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış başlıklı kategorilerde film gösterimleri yapılacak.

Alice Guy'ın 1898-1907'de çektiği 13 kısa filmden oluşan belgesel, özel gösterimle festival izleyicisinin beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde atölye çalışmaları düzenlenecek. Yazar Ayfer Tunç ile kadın komedyenler Deniz Özturhan ve Hande Yögen söyleşi yapacak.

Festivalin ödül ve kapanış töreni 24 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadıköy Belediyesi Kadıköy Belgesel Kadın Sinema Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title