Haberler

İzmir'e Ünlü Yağacak

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 35'inci Sezonu 10 Ekim'de Açıyor.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 35’inci sezonu 10 Ekim’de açıyor. İZDSO Müdürü Gökkaya, “Güher- Süher Pekinel kardeşler ilk kez konuk olacak” dedi.

İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya, 10 Ekim’de sezonu açacaklarını ve ilk kez Güher- Süher Pekinel kardeşleri ağırlayacaklarını söyledi. Geçen sezonu değerlendiren Gökkaya, “İspanya, Almanya, Bosna’da 12 uluslararası konser, İzmir’de 60 konser, 15’e yakın yurt içi turne ve çocuklara yönelik 20 eğitim konseriverdik” dedi ve şöyle konuştu:

Dünyaya duyurmak

“300 bine yakın sanatseverle İZDSO’yu buluşturduk. Bu yıl 35. sezonumuz ve bu rakamları geçeceğimize inanıyoruz. Program dahilindeki tüm konserlerimiz bu sezon Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde vereceğiz. Bu örnek salonun dünya çapında adını duyurmak için çaba içindeyiz” dedi. İZDSO’nın, Türkiye’nin kendi alanında lokomotif bir orkestrası olduğunu belirten Gökkaya, “Bu sezon açılışı bir ilkle yapacağız. 10 Ekim’deki sezon açılış konserimizde İtalyan şef Fabio Mastrangelo yönetiminde dünya solistlerimizden Güher- Süher Pekinel kardeşler ilk kez İZDSO ile İzmirli müzikseverlerle bir araya gelecek, konser verecek. Bu sezon 60 olağan konser vereceğiz. Adnan Saygun’daki tüm konserlerimiz şimdiden kapalı gişe. Rekor kıracağız” diye konuştu.

160 konser vereceğiz

Çocukları da düşündüklerini belirten Gökkaya şunları söyledi: “Küçükler için de özel konserler vereceğiz. Konsere nasıl gelinir, nasıl konser izlenir, ne giyinilir amaçlı eğitim konserlerimiz olacak. Bu sezon 160’a yakın konsere imza atacağız. Türkiye’de bu sayıya ulaşan orkestra yok. Bu yıl 300 bin izleyiciyi geçeceğimize inanıyoruz” dedi.

Konser programı

İZDSO’nun sezonun ikinci haftasında “Özdemir Erdoğan İkinci Bahar” konserine imza atacağını belirten Kenan Gökkakaya, “10 Kasım’da Atatürk’ü Anma Konseri’nde Sertab Erener, Sabahat Akkiraz, İdil Biret ve Fahir Atakoğlu, İZDSO’nun yanı sıra Ankara Devlet Çok Sesli Korosu, İzmir Sanat Çoksesli Korosu’yla Halkapınar Spor Salonu’nda 10 binlerce İzmirliye unutulmaz bir konser verecek.Ayrıca, Uluslararası Enerji Kongresi, Yeni Yıl, Çanakkale Oratoryosu, İnce Saz ile İZDSO, Beatles Go Baroque, Swingle Singers konserleriyle dolu dolu bir program hazırladık. Türkiye’nin her tarafından sanatseverlerin İzmir’e konser dinlemeye geleceklerine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title