Haberler

İstanbul, Edebiyat Mevsimine Hazır

Güncelleme:

100 edebiyatçı 5 büyük ustayı anlatacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İBB Kültür Müdürlüğü'nün bu yıl 5'ncisini gerçekleştireceği Edebiyat Mevsimi hakkında düzenlenen basın toplantısı düzenlendi. Kızlarağası Medresesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen TYB İstanbul yönetimi, Edebiyat Mevsimi'nin ayrıntılarını paylaştı.

İBB Kültür Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin birlikte organize ettiği Edebiyat Mevsimi'nin beşincisi, 18 Kasım'da Pazartesi günü başlıyor. "Ustaların İzinde" temasıyla altı gün sürecek etkinliklerde; Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil tüm yönleriyle ele alınacak.

HER GÜN BİR USTANIN İZİNDE

Yüze yakın şair, yazar, sanatçı ve akademisyenin katılacağı etkinlikle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ''Hayatlarını kültür ve irfanımıza adayan beş büyük ustayı bu seneki Edebiyat Mevsiminde derinlikli bir şekilde, kültür sanat dostlarıyla buluşturacağız. Aylar süren hazırlık çalışmalarımızın nihayetinde muhteşem bir program ortaya çıktı. İstanbullular altı gün boyunca edebiyat şölenine şahitlik edecekler. Paneller, söyleşiler, sergiler, şiir akşamları ve belgesel gösterimlerinin yer aldığı, dolu dolu geçecek '5.Edebiyat Mevsimi'ne bütün edebiyatseverleri bekliyoruz' diye konuştu.

EDEBİYAT MEVSİMİ ÖDÜLÜ VERİLECEK

'Ustaların İzinde' temasının işleneceği programda Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil tüm yönleriyle ele alınacak. 18-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan program 6 gün sürecek. 18 Kasım Pazartesi saat 12.00'da başlayacak olan programda sürpriz etkinlikler de olacak. Programın son gününde ise beş büyük usta üzerine çalışma yapan isimlere 'Edebiyat Mevsimi Özel Ödülü' verilecek.

İBB Kültür Müdürlüğü ile TYB İstanbul Şubesi ortaklığında düzenlenen etkinlik, Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Necip Fazıl Kısakürek Nurettin Topçu Cemil Meriç İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title