Haberler

İnebolu Limanı'ndan İstiklal Yolu'na Atlı Yürüyüş Düzenlendi

Güncelleme:

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği İstiklal Yolu'nda atlı yürüyüş düzenlendi. Binicilik ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte 40 at binicisi yer aldı.

Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği 95 kilometrelik İstiklal Yolu güzergahında atlı yürüyüş düzenlendi.

Binicilik ve Kültür Derneği tarafından 40 at binicisinin katılımıyla düzenlenen yürüyüş öncesi İnebolu Türk Ocağı İstiklal Yolu Müzesi önünde bayrak töreni düzenlendi.

Törende Kaymakam Ahmet Vezir Baycar tarafından binicilere Türk bayrağı teslim edildi. Törenin ardından biniciler, at sırtında İstiklal Yolu yürüyüşüne başladı.

Dernek başkanı Zeki Kütük, AA muhabirine, Türkiye'nin farklı noktalarında kültürel binişler yaptıklarını söyledi.

İnebolu'dan Kastamonu'ya 95 kilometrelik rotayı 3 günde tamamlayarak 29 Ekim sabahı Kastamonu il merkezine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kütük, "40 biniciyle bu rotadan başlayacağız. Bazı zor mevkilerden geçeceğiz, kahramanlarımızın yaptığı gibi. Onları yad ederek, dua ederek o noktalardan geçip Kastamonu'ya varacağız." dedi.

Atlı yürüyüşe katılanlardan Emine Baştürk Kütük de etkinliğin Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlendiğine işaret ederek, "Atamızın, analarımızın zamanında kağnılarla cephane taşıdığı yolu, yani İnebolu'dan Kastamonu'ya kadar olan yolu seçtik. Burada olmamızın gerçekten manidar bir, özel bir anlamı var." ifadesini kullandı.

Törene Belediye Başkanı Mustafa Huner Özay, kurum amirleri, vatandaşlar ile biniciler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İnebolu İnebolu Seyahat Kültür Sanat Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title