Haberler

İDOB, Giselle Balesi'nin prömiyerini gerçekleştirecek

Güncelleme:

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Giselle Balesi'nin prömiyerini, 27 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirecek. Eser, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel bir o kadar da utangaç Giselle adında köylü kızı ile kendisini ona 'Loys' adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle'e aşık olan Kont Albrecht'in trajik ve romantik hikayesini anlatıyor.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Giselle Balesi'nin prömiyerini, 27 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi'nde ( Akm ) gerçekleştirecek. Eser, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel bir o kadar da utangaç Giselle adında köylü kızı ile kendisini ona 'Loys' adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle'e aşık olan Kont Albrecht'in trajik ve romantik hikayesini anlatıyor.

İDOB, romantik balenin başyapıtlarından biri olan Gıselle balesinin prömiyerini 27 Ekim Cuma günü AKM'de gerçekleştirecek. Konusu büyük Alman şairi Heinrich Heine'nin Almanya Üzerine adlı kitabında anlattığı Wililer Efsanesi'nden alınan Giselle, ilk kez 28 Haziran 1841'de Paris'teki Salle Le Peletier'de bulunan Ballet du Theatre de l'Academie Royale de Musique'de sahnelendi. Eser, dans etmeyi çok seven, genç ve güzel bir o kadar da utangaç Giselle adında köylü kızı ile kendisini ona Loys adlı bir çiftçi olarak tanıtan ve Giselle'e aşık olan Kont Albrecht'in trajik ve romantik hikayesini konu alıyor.

Zeynep Sunal Öngün'ün sahneye koyduğu eser 27 Ekim Cuma akşamı gerçekleşecek prömiyerin ardından; 1, 7, 15 Kasım, 2 ve 7 Aralık tarihlerinde AKM'de, 4, 21, 22 Kasım tarihlerinde ise Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde bale severlerle buluşacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Devlet Opera Ve Balesi İstanbul AKM Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title