Haberler

"Hiçbir engel Kuran öğrenmeye mani değil"

YASİN DİKME - İl Müftülüğünün düzenlediği kursa katılan görme engelliler Kur'an-ı Kerim'i parmak ucuyla öğreniyor.

YASİN DİKME - İl Müftülüğünün düzenlediği kursa katılan görme engelliler Kur'an-ı Kerim'i parmak ucuyla öğreniyor.

Müftü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ilk kez gerçekleştirilen kursun görme engelliler için çok önemli olduğunu belirtti.

Kentte görme engelli sayısının fazla olduğunu, birçoğunun da Kur'an öğrenmek istediğini dile getiren Açık, bir ihtiyaca cevap verdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Kursiyerlerin ve eğitim veren usta öğreticilerin çabasının topluma örnek olması gerektiğinin altını çizen Açık, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlerimiz bize başvurarak Kur'an-ı Kerim öğrenmek istediklerini belirttiler. Bizler de hemen işe koyulduk. Sağolsun hocamızda öğretmeye karar verince kardeşlerimizi biraraya getirmek zor olmadı. Müflüğümüzün bünyesinde bir yer tahsis ettik ve şuanda 16 kardeşimiz eğitime devam ediyor. Ayrıca kursiyerlerimize ulaşım imkanı da sağlıyoruz."

Açık, kursun devam etmesini arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Usta öğretici Esma Kürekçi ise kabartma alfabesiyle Kuran'ı Kerim öğrettiklerini ifade ederek, "Görme engelli vatandaşlarımızı kursumuza bekliyoruz. Hiçbir engel Kuran öğrenmeye mani değil" dedi.

Kursiyerlerden Esma Andiç de Kuran öğrenmenin çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 2 yıl önce Kuran öğrenmeye başladığını anımsatan Andiç, "Burada aldığım eğitim bana çok faydalı oluyor. Gözüm görmüyor ama parma ucumla öğreniyorum" şeklinde konuştu.

Sultan Kurt da kursa ilk defa katıldığını ve çok mutlu olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Müftü Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title