Haberler

Herakleitos Felsefe Günleri Selçuk'ta Devam Ediyor

Güncelleme:

İzmir'in Selçuk ilçesinde düzenlenen Herakleitos Felsefe Günleri, oturumlar ve felsefe atölyeleri ile ikinci gününde de devam etti. Etkinlik, felsefenin daha geniş kitlelerle buluşmasını sağlamayı amaçlıyor.

İzmir'in Selçuk ilçesinde Herakleitos Felsefe Günleri, etkinliğin ikinci gününde düzenlenen oturumlar ve felsefe atölyeleri ile devam etti.

Çağının ötesinde birçok düşünürü ve filozofu etkileyen Herakleitos adına Selçuk'ta 20-21 Kasım tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Felsefe Günlerinde, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi açılış oturumunun yanı sıra düzenlenen diğer oturumlarda da felsefe severlerle bir araya geldi.

Herakleitos Felsefe Günlerinin, felsefenin daha geniş kitlelerle bir araya gelmesi açısından önem arz ettiğini belirten Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, "Yaklaşık 50 yıl önce Türkiye Felsefe Kurumunu kurarken felsefeyi üniversitelerin dışına çıkarmak istedik. Felsefe hayatın içindedir farkındaysak; çünkü yüz yüze geldiğimiz birçok sorunun temelinde felsefi bakış açısının eksikliğini görüyoruz. Kaç yıldır burada bu toplantılar yapılıyor. Bu çok memnuniyet verici. Marmara Belediyeler Birliği uluslararası bir toplantı düzenledi. Orada söylediğim bir şey var; 'İnsan haklarının belirli koşullarda gerekliklerini bulup yapmak belediyelerin işidir' diye. Şu veya bu hakkın kullanılması için ne gerekiyorsa bu koşullarda, onu sürekli bulup sürekli canlı tutmak ve yerine getirmek belediyelerin insan haklarını koruması ile ilgili işidir bana sorarsanız" dedi.

Herakleitos Felsefe Günlerinin ikinci gününde, Selçuk Efes Kent Belleğinde İbrahim Depe'nin koordinasyonunda düzenlenen Çocuklarla Felsefe başlıklı oturumda ise Selçuk'ta eğitim gören ilkokul ve lise öğrencileri düzenlenen felsefe atölyelerine katıldı.

Atölyelerin eğitmenlerinden Dr. Nermin Yavlal, çocukların felsefe ile erken yaşta tanışmasının önemli olduğunu belirterek, "Felsefe ile ilgilenmenin büyüklere özgü olduğu düşünülür. Oysa 6 yaşından itibaren çocukların felsefe ile tanışması gerekiyor; çünkü çocuklar, düşüncelerinde belli kalıplar olmadığı için kendilerini özgür bir biçimde ifade ediyorlar. Biz burada çocuklara felsefe tarihini anlatmıyoruz, düşünürlerin fikirlerini anlatmıyoruz. Onların demokratik bir ortamda kendilerini özgürce ifade edebilmelerini, doğru soru sormayı ve karşılıklı tartışmayı öğrenmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Selçuk Efes Kent Belleğinde düzenlenen Felsefe Atölyesine katılan farklı kademelerde eğitim gören öğrenciler, ilk kez katıldıkları felsefe atölyesi ile farklı bir deneyim yaşadıklarını belirterek, atölye sayesinde kendilerini özgürce ifade ettiklerini belirtti.

Türkiye Felsefe Kurumu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Efes Selçuk Belediyesinin ortaklaşarak düzenlediği Herakleitos Felsefe Günleri, çocuklar ve gençler için düzenlenen Felsefe Atölyelerinin ardından son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Selçuk İzmir Etkinlikler Kültür Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title