Haberler

Herakleitos Felsefe Günleri Efes Selçuk'ta düzenlenecek

Güncelleme:

Herakleitos Felsefe Günleri, Efes Selçuk'ta düzenlenecek. Türkiye Felsefe Kurumu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek olan etkinliğe Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi de katılacak.

Herakleitos'un bilgelik ateşi Felsefe Günleri ile bir kez daha Efes Selçuk'ta yanacak. Herakleitos Felsefe Günleri 20-21 Kasım arasında "Anadolu'da Felsefe Dünü ve Bugününden Seçmeler" başlığıyla Efes Selçuk'ta düzenleniyor. Türkiye Felsefe Kurumu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan Herakleitos Felsefe Günleri'ne çağımızın en önemli kadın filozoflarından olan, hocaların hocası Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi de katılacak.

Efes Selçuk Belediyesi, İlham Veren Kent'in hemşehrisi Herakleitos'un 2500 yıl önce yaktığı bilgi ve bilim ateşinin izinde Efesli Herakleitos Felsefe Günleri'nin üçüncüsünü düzenliyor. Herakleitos Felsefe Günleri 20 Kasım Pazartesi günü saat 11.00'de Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu'nda Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı İoanna Kuçuradi ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in katılım düzenlenecek açılış oturumu ile başlayacak. "Aynı nehirde iki defa yıkanılmaz" sözü ile değişimin kaçınılmaz olduğunu ve değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu düşüncesi ile çağının ötesinde birçok düşünürü etkileyen Herakleitos adına düzenlenecek Felsefe Günleri'nin ilk oturumu 20 Kasım Pazartesi günü saat 14.00'te "Anadolu'da Felsefenin Dününden Seçmeler" başlığı altında düzenlenecek. 21 Kasım Salı günü saat 14.00'te Selçuk Efes Kent Belleği'nde düzenlenecek Çocuklarla Felsefe oturumunda ilk ve orta dereceli okulların öğrencileri felsefe ile tanışacak.

Herakleitos Felsefe Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgi Efes Selçuk Belediyesi sosyal medya hesaplarından edinilebilecek. 20- 21 Kasım tarihleri arasında farklı başlıklar altında düzenlenecek oturumlardan oluşan Herakleitos Felsefe Günleri kapsamında düzenlenen tüm seminerler ücretsiz olup tüm ilgililerinin katılımına açık olacak.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Selçuk Belediyesi İoanna Kuçuradi Türkiye Selçuk Unesco Efes Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title