Haberler

Hamam Tası İçin 40 Yıldır Su Kabağı Yetiştiriyor

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çiftçilik yapan Kemal Bozkurt, 40 yıldır hamamlara tas ve süs eşyası avizeler için su kabağı yetiştiriyor

ERKAN ŞİMŞEK - Turgutlu'da çiftçilikle uğraşan Kemal Bozkurt, 40 yıldan bu yana hamamlara tas, süs eşyacılara avize yapımında kullanılmak üzere su kabağı yetiştiriyor.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turgutlu Ovası Arpalık mevkisinde 14 yaşından bu yana babasından öğrendiği şekilde su kabağı yetiştiriciliği yaptığını söyledi.

Yetiştirdiği su kabaklarını tarlasından gelip alan kişilerin, süs eşyası satıcıları ve hamam işletmecileri olduğunu anlatan Bozkurt, şöyle konuştu:

"Turgutlu'da atadan çiftçiyiz. Babamın da yetiştirdiği su kabaklarını 40 yıldır ben de yetiştiriyorum. Yaklaşık 6 ay gibi uzun sürede yetişen su kabağından ayda ancak 50-60 tane hasat yapabiliyoruz. Hasat ettiğimiz kabaklarımızı müşterilerimiz çiftliğimize gelerek 5-6 lira vererek alıyorlar. Bu kabaklar süs eşyası yapımında, avize yapımında, cenaze yıkamalarında ve hamamlarda tas olarak kullanılıyor. Bu ürünü alıcılar biz hasat etmeden gelip alıp kurutup işliyorlar. Kuruduğu zaman sertleşen bir ürün olan bu kabak oyma sistemi ile işleniyor. Biz sadece yetiştirip satıyoruz, bundan sonra da geleneğimizi bozmayarak yetiştirmeye devam edeceğiz."

Yetiştirdiği su kabaklarını diğer ilgi duyan çiftçilere de hediye olarak verdiğini belirten Bozkurt, bu ürünün daha organize bir pazara sahip olması için Ziraat Odası Başkanlığı tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kemal Bozkurt Turgutlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title