Haberler

Gaün’de Şiir Dinletisi Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Gaziantep Üniversitesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda, Dr. Ahmet ÖZPAY Tarafından Hazırlanan "Güldeste-Şiir Dinletisi" Gerçekleştirildi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Gaziantep Şubesi tarafından, Kültür ve Sanat Günleri, "Sof Dağı'ndan Esen Rüzgar" kapsamında gaziantep üniversitesi ömer asım aksoy konferans salonunda, dr. Ahmet özpay tarafından hazırlanan "güldeste-şiir dinletisi" gerçekleştirildi.

İLESAM Gaziantep Şubesi ikinci başkanı da olan Dr. Ahmet Özpay, bu tür programların hazırlamasındaki en temel amacın öğrencilere şiiri sevdirmek ve onları yeni isimlerle tanıştırmak olduğunu, bu dinletideki dikkat çekici hususlardan birinin de Gaziantep'te şiirle uğraşan isimlerin şiirlerine yer verilmesi olduğunu, şiirleri okuyan öğrencilerinin yüksek lisans öğrencisi olması ve şiirle akademik anlamda uğraşan kimseler olması münasebetiyle şiirlerin daha doğru yorumlanabildiğini ve anlamlandırılabildiğini belirtti.

Programın açılış konuşmasını yapan İLESAM Gaziantep Şube Başkanı Muhittin Arar, şiir ve ezgi bizim medeniyetimizin vazgeçilmezleri arasındadır ifadesinde bulundu.

Arar, "Bizi biz yapan sevinci, hüznü, geleceğe bakış, dünü yorumlama bunlarla olmuştur. Bir yerde dilden bahsediyoruz. Türkçe bizim emelimiz, arzumuz, varlık gerekçemizdir. Türkçe'yi sokak dili olmaktan kurtarmanın yollarından birisi de şairleri devreye sokmaktır. Türkçeyi hem 70 milyonun hayat anlayışı olarak işlemek hem insanlık kültürüne Türkçeyi sunmak aynı zamanda ilmi çevrelerin de en büyük görevidir. Gaziantep Üniversitesi yani bu ikinci Buhara yeniden kuşatıcı görevini yapmaya azimlidir" diyerek, İLESAM olarak hem bilimde hem kültür ve edebiyatta bu heyecanı paylaşmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Ahmet Özpay rehberliğinde yüksek lisans öğrencilerinden Ayşegül Güler, Nermin Kirezli, Mehmet Fatih Aslan, Seda Nur Nakkaş ve Melek Özpay hazırladığı dinletide, Yavuz Bülent Bakiler, Cahit Külebi, Behiye Köksel, Ahmet Kutsi Tecer, Ahmet Çevik, Ahmet Muhip Dıranas, Muhittin Arar, Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmet Telli, Mehmet Kara, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ercüment Âsaf Yanıç, Alaattin Akyüz, Attilâ İlhan, Pınar Atay, Yahya Kemal Beyatlı, Behçet Necatigil, Yetik Ozan, Orhan Veli Kanık, Necip Fazıl Kısakürek, M. Erdal Kaya, Mehmet Türkan, Sezai Karakoç ve Ali Çapan'ın şiirlerine yer verildi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title