Haberler

Film Gösterimi Akbank Sanat Kayıttayız İstanbul Çekmeköy'ün 400 Yıllık Tarihi'

Güncelleme:

"Kayıttayız İstanbul" Projesiyle Özel Sezin Lisesi Öğrencileri Çekmeköy'ün 400 Yıllık Tarihini Araştırdı…

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'ndan logo desteği alan, "Kayıttayız İstanbul" projesi kapsamında çekilen ve liseli öğrencilerin gözünden İstanbul'un farklı semtlerini anlatan filmler Akbank Sanat'ta gösterilmeye devam ediyor.

Dilek İçinsel tarafından tasarlanan liseli öğrencilerin İstanbul'u yorumladığı "Kayıttayız İstanbul" projesi ile her ay şehrin farklı semtlerinde çekilen belgesel filmler izleyiciyle buluşuyor.

Etkinlik kapsamında 18 Ocak 2011, Salı günü saat 17.00'da Özel Sezin Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Çekmeköy, Yeni mi, Eski mi? / 2008-2009' filmi gösterilecek. Belgeselde geçmişi ve bugünüyle Çekmeköy'ü anlatmak isteyen öğrenciler bir yandan semti gezerken, bir yandan da semtin tarihini eski mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz ve yeni muhtar Yakup Aktaş'tan dinliyor.

İstanbul'un en yeni yerleşim bölgelerinden biri olan Çekmeköy'ün geçmişini ve bugününü araştıran Özel Sezin Lisesi öğrencileri, araştırmalarını yaparken ailesi 150 yıldır Çekmeköy'de yaşayan eski mahalle muhtarı Hüseyin Yılmaz ve Çekmeköy sakinleri ile yaptıkları röportajlarda; Çekmeköy'ün aslında 400 yıllık tarihi bir yerleşim yeri olduğunu öğreniyorlar. Özel Sezin Lisesi öğrencileri Çekmeköy'ün tarihi gelişimini Çekmeköy'lülerden dinliyor ve sahneye taşıyor.

ETKİNLİK: Belgesel Gösterimi ve Söyleşi - "Kayıttayız İstanbul"

Tarih : 18 Ocak 2011, Salı

Saat : 17.00

Yer : Akbank Sanat Merkezi

Etkinlik Ücretsizdir.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title