Haberler

Film Festivali Türkiye Sineması Bölümü Gösterimleri Başlıyor

Güncelleme:

İstanbul Film Festivali'nde Anadolu Efes'in tema sponsoru olduğu Türkiye Sineması ve Ulusal Yarışma bölümünde yer alan yapımların gösterimleri 11 Nisan günü başlıyor.

1988'den bu yana festivalin en büyük destekçilerinden olan Anadolu Efes, Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmin yapımcısını bu yıl da ödüllendirecek. Ayrıca Anadolu Efes'in desteğiyle bu yıl ilk kez Ulusal Belgesel yarışması kapsamında En İyi Belgesel'e ödül verilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından bu yıl 4-19 Nisan günleri arasında düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali'nin "Türkiye Sineması ve Ulusal Yarışma" bölümünde yer alan "Ulusal Yarışma" ve "Ulusal Belgesel" filmlerinin gösterimleri 11-17 Nisan arasında yapılacak. "Ulusal Yarışma" başlığı altında 9 film, "Ulusal Belgesel Yarışması" başlığı altında ise 13 belgesel, Atlas ve Beyoğlu sinemaları ile Fransız Kültür Merkezi'nde izleyici karşısına çıkacak. 28 yıldır İstanbul Film Festivali'ni Tema Sponsoru olarak destekleyen Anadolu Efes, Ulusal Yarışma kapsamında festivalin kurucularından Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmi 60.000 TL ile ödüllendirecek. Ayrıca bu yıl Anadolu Efes'in desteğiyle ilk kez belgesel kategorisinde de bir ödül verilecek; belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla bu başlık altında verilecek olan En İyi Belgesel ve Jüri Özel Ödülü ödülleri toplamı 15.000 TL olacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Anadolu Efes Onat Kutlar Tema Vakfı Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title