Haberler

Enka’da Bir Kara Komedi

Enka'da "Yaşam Sanatla Canlanıyor"!

Enka'da "Yaşam Sanatla Canlanıyor"! Talimhane Tiyatrosu'nun Kara Komedi Türündeki Sosyal İçerikli Oyunu "Yastık Adam"; 4 Nisan 2011, Pazartesi Akşamı Saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda İzleyicisiyle Buluşacak!

Martin McDonagh'ın kaleme aldığı, Mehmet Ergen'in çevirmenliğini ve yönetmenliğini üstlendiği ''Yastık Adam''da; Bekir Çiçekdemir, Murat Garipağaoğlu, Murat Karasu, Serhat Tutumluer gibi önemli oyuncular rol alıyor.

Talimhane Tiyatrosu'nun, "Martin McDonagh'ın tartışmasız en iyi oyunu" olarak değerlendirdiği ''Yastık Adam''; hikâyelerinde şiddet öğelerine fazlasıyla yer veren bir yazarın, anlama zorluğu olan bir kardeşin, bir dedektifin ve bir polisin etrafında şekilleniyor. Hayali bir totaliter ülkede geçen "Yastık Adam''; politik bir sorgulamayla başlayarak hayali hikâyelerin tetiklediği çocuk cinayetlerinin ipuçlarını ortaya döküyor. Mezbahada çalışan bir hikâyeci; kısa hikâyelerindeki tüyler ürpertici detaylarının, bazı çocuk cinayetlerine benzerliklerinden ötürü sorgulanıyor. Yazdığı hikâyelerden örnekler, yazarı işlemediği bir suçun zanlısı gibi göstermektedir; ancak hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Birçok metafor barındıran, kendisi de başlı başına bir metafor olan ''Yastık Adam''; izleyiciyi içinden çıkılmaz sorularla yüz yüze bırakıyor.

ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Bahar Programı kapsamında izleyicisiyle buluşacak olan ''Yastık Adam''; müthiş enerjisi, zekice ve fantastik tasarlanmış hikayeleri, çabuk incinen ama vahşi karakterleri ile 4 Nisan 2011, Pazartesi akşamı saat 20:30'da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'nda sahnelenecek. Kara komedi türündeki oyun, içerdiği şiddet unsurlarından dolayı ise 16 yaşından küçükler için sakıncalı olabilir.

Koltuk sayısının sınırlı ve yerlerin numarasız olması dolayısıyla, önceden rezervasyon yaptırılması gereken ENKA Kültür Sanat 23. Yıl Bahar Programı'na ait biletler ENKA Online'dan, Biletix'ten ve ENKA Kültür Sanat gişesinden temin edilebilir.

Dileyen katılımcılar, her etkinlik öncesi saat 19.00'da Taksim – AKM önünden kalkacak ücretsiz servis ile etkinlik merkezine ulaşabiliyorlar. Etkinlik bitiminde ise, ENKA İbrahim Betil Oditoryumu'ndan kalkacak servis, konukların Taksim – AKM'ye ulaşımını sağlıyor. Servisten yararlanabilmek için etkinliklerden en az iki gün önce ENKA ile bağlantıya geçerek rezervasyon yaptırılması yeterli.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title