Haberler

"Engeller Aşılıyor, Tarihi Uşak Halısı Canlanıyor" projesi

Uşak Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 7'si işitme engelli 20 kadına, halı dokuma kursu verildi.

Uşak Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında, 7'si işitme engelli 20 kadına, halı dokuma kursu verildi.

Bir süre önce restore edilen 170 yıllık konaktaki Dokur Evi'nde, 7'si işitme engelli 20 kişiye, 4 ay boyunca kurs verildi. Kurs sonunda eğitim alanlardan 4'ü, Dokur Evi'nde istihdam edildi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan, projenin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, projeyle, kaybolmaya yüz tutmuş Uşak halısının, otantik şartlarda yüzlerce yıl önce dokunduğu şekliyle dokunmasını sağladıklarını söyledi.

El sanatının yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, "Sanatın birçoğunda kadın eli var. Bugün de bir kadın sanatını, kadının dünyaya bakışını, ipin el emeği göz nuruyla faydalı bir eşyaya dönüşümünü görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kursiyerlerin dokuduğu halılardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

İşitme engelli kursiyer Latife Akar, kursa ilk başladığı günlerde zorluk çektiğini belirterek, daha sonra severek, ilmek ilmek halı dokuduğunu anlattı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Erdoğan Uşak Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title