Haberler

Emıtt 2015" Fuarı Başladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı: "Bu yıl da istikrarlı yükselişimizi sürdürererek, gerek turzim gelirleri gerekse turist sayısında dünya ortalamalarının üzerinde bir büyüme bekliyoruz" İstanbul Büyükeşehir Belediye Başkanı Topbaş: "İnanıyorum ki bu buluşmalar bize dünya barışında önemli mesafe.

Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) törenle açıldı.

TÜYAP'ta düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, fuara katılımın her yıl arttığını belirtti.

Türkiye'de turizmin 10 yılda geliştiğini aktaran Arıcı, ülkenin uluslararası alanda tanınırlığının da giderek arttığını dile getirdi.

Arıcı, destinasyon odaklı çalışmalarla Türkiye markasının geliştirildiğini vurgulayarak, Türkiye'nin turizmde dünyanın ilk 10 ülkesi arasında olduğunu kaydetti.

Bakan Yardımcısı Arıcı, şöyle devam etti:

"Bu yıl da istikrarlı yükselişimizi sürdürerek, gerek turizm gelirleri gerekse turist sayısında dünya ortalamalarının üzerinde bir büyüme bekliyoruz. Turizm ürünlerinin çeşitliliği ve talebe uygun ürün sunma becerisi, Türk mutfağının yeniden keşfi, İstanbul'un Avrupa'da tercih edilmesi 2015 yılına yönelik bu olumlu beklentilerimizi güçlendirmektedir."

Arıcı, turizmde Türkiye markasından söz edildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçiyi misafir eden İstanbul, artık tüm dünyada marka değerine sahiptir. Son yıllarda sunduğu kültürel imkanlar ve turizm altyapısında iyileştirmelerle İstanbul, adından söz ettirmektedir. Benzersiz cazibe merkezleriyle İstanbul, tarihi güzellikleriyle ziyaretçilerini çekerken, onlara aynı zamanda seçkin tesisler sunmaktadır. 2014 Ocak-Kasım döneminde ülkemize gelen yabancı ziyaretçi sayısı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,35 artmıştır."

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise dünyada refahın artması, seyahat teknolojilerinin gelişmesiyle insanların hareketliliğin arttığına vurgu yaparak, bunun önemli bir sektöre dönüştüğünü söyledi.

Türkiye'nin son 15 yıldır turizmde önemli bir noktaya geldiğini belirten Şahin, "2000'li yılların başında ilk 15'e giremeyen bir Türkiye, bugün 6. sırada. Türkiye, bu noktada gerçekten önemli teşvikler sağladı. Sektör, bu konuda önemli fedakarlıklar yaptı" dedi.

Turizm, dünya barışına katkı sunmalı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da turizmin insanlığın ortak lisanı olduğunu dile getirerek, İstanbul'un kadim medeniyetinden bahsetti.

"Günümüz dünyasının" giderek küçüldüğünü ve insanların kaderlerinin birbirine bağlı hale geldiğini aktaran Topbaş, şunları söyledi:

"Tüm insanlığın, yönetimde bulunan herkesin, her bireyin, dünya barışına katkı sunması gerekir. İnanıyorum ki bu buluşmalar bize dünya barışında önemli mesafe almayı sağlayacaktır. Ülkelerin yarıştığı dönemler geride kaldı. Şehirlerin yarıştığı dönem de geride kaldı. Artık odak şehirler var. Yeni bir süreç başladı, yükselen değerlerin, sektörlerin, bireylerin buluştuğu şehirler. Şehirler kendilerine oluşturdukları temalarıyla gündem tutmakta ve öne çıkmakta."

Açılış törenine KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ın yanı sıra vali ve belediye başkanlarının da katıldığı fuar, 25 Ocak'a kadar açık kalacak.

Fuara, bu yıl 71 ülkeden 4 bin 500'ü aşkın kurum katılıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Abdurrahman Arıcı Kadir Topbaş İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title