Haberler

Elif Şafak: "Anadilim Türkçe"

"Kelimelerle Köprüler Kurmak" Elif Şafak'ın Konferansının Başlığıydı.

Bersay İletişim Enstitüsü'nün " İletişimde Mükemmellik Programı" konferanslar dizisinde usta yazar sadece "neden yazdığını" paylaşmadı, "nasıl" yazdığını da tüm içtenliğiyle anlattı.

Salonu dolduran işadamları, iletişim profesyonelleri ve danışmanlar, Elif Şafak'tan kağıt helva tadında bir konuşma dinlediler.

Elif Şafak dinleyicilere yazarlığının kaynaklarını, dile olan aşkını, nasıl aynı anda hem İngilizce hem Türkçe yazdığını, yazarken nasıl bir kadına dönüştüğünü, yazmaya devam etmekle ilgili korkularını açıkça anlattı.

Dinleyicilerden gelen sorular Elif Şafak sohbetini daha da renklendirdi. "Anadiliniz ne ?" sorusuna karşılık "Elbette Türkçe, ama Aşk'ı önce İngilizce sonra Türkçe ve daha sonra İngilizce ve Türkçe yazılmış kopyalarını elden geçirerek " yazdığını açıklayan yazar tüm dillere ve kelimelere olan sevdasını anlattı.

Uzun süre "çocukluk yaralarıyla beslendiğini" aile kurduktan ve anne olduktan sonra da "yazamama korkusuyla" nasıl yüzleştiğini dinleyicilerle paylaşan Elif Şafak, hayallerinden birinin de ''Aşk'' kitabına film çekmek olduğunu belirtti.

Elif Şafak "Aşk'tan sonra ne yazacaksınız?" sorusuna ise "Sanırım Aşk'tan çok farklı birşey, yani okuyucuyu şaşırtacak birşey" diye yanıt verdi.

"Ağaoğlu" sponsorluğunda düzenlenen '' İletişimde Mükemmellik Programı 2: Geleceği Tasarlamak'' konferanslar dizisinde sırasıyla Prof. Dr. Tarık Yılmaz, Faruk Malhan, Muzaffer Yıldırım, Ufuk Tarhan, Acun Ilıcalı, Enis Batur, Mehmet Gürs, Hülya Avşar, Ayşe Arman ve Ali Ağaoğlu konuşmacı olarak yer alacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title