Haberler

DPÜ'de "Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı" yapıldı

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), "Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), "Uluslararası Etkileşimli Sanat Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından 24 sanatçının katıldığı çalıştay kapsamında aralarında Aizanoi Antik Kenti'nin de yer aldığı tarihi bölgelerde gözlem ve alan gezisi, gruplar halinde sanat ve atölye çalışmaları yapıldı.

Katılımcılar, ilgi alanları ve temaları üzerine sanatsal söyleşilerde bulundu, uygulama yapılan bölümlerde farklı teknik, yöntem ve süreçler deneyimlendi.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, çalıştayın kapanış programında yaptığı konuşmada, etkinliğe katılarak destek verenlere teşekkür etti.

Sanatçıların Türkiye medeniyetinin hangi aşamalarda olduğunu yansıttığını belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu:

"Her karış toprağı mübarek şehitlerimizin kanıyla kutsallaşan topraklarda yaşıyoruz. Türk tarihinin en önemli zaferlerinin kazanıldığı topraklardayız. Bu üniversitede yaptığımız her faaliyetin Cumhuriyet'imize, şehitlerimize layık işler olmasına özel gösteriyoruz. Sanatın prens ve prenseslerine en kalbi duygularımla şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız."

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin de uzun süredir hayata geçirmek istedikleri çalıştayı sonunda gerçekleştirdiklerini anlattı.

Bundan duydukları mutluluğu dile getiren Mercin, "Bu tür işlemlerin yapılması için ciddi bir bütçeye ihtiyaç oluyor. Rektör hocamızın da desteğiyle bu desteği bir bilimsel araştırma projesi olarak aldık. Kütahya bir sanat şehri, sanatçı şehri. Bu çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selda Mant Menay ise çalıştayda Kütahya izlenimleri, zafer, kent kültürü ve peyzaj gibi ana konu başlıklarında eserler üretildiğini bildirdi.

Konuşmaların ardından, çalıştayda üretilen eserlerin yer aldığı sergi gezildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kütahya Sanat Kültür Etkinlik Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
title