Haberler

Dört Oktavlık Sesiyle İzleyiciyi Büyüleyecek

Güncelleme:

Cazın Parlayan Yıldızı Rebekka Bakken Zorlu Center PSM'de.

New York'ta başladığı müzik yolculuğunu Viyana'da sürdüren, R&B'den pop ile folk müziğe sakin ve uyumlu geçişleriyle tanınan Norveç'li caz solisti ve bestecisiRebekka Bakken Türkiye'ye geliyor. Salı akşamı Zorlu Center PSM Drama Sahnesi'nde cazseverlere özel bir konser verecek olan sanatçı, 4 oktavlık sesiyle dünya çapında müzik eleştirmenleri tarafından parlayan yıldız olarak adlandırılıyor.

Keman dersleriyle başlayan müzikal yolculuğunda henüz çocukken şarkı söylemeye başlayan, sesine eşlik edebilmek için kendi kendine piyano çalmayı öğrenen, folk, soul ve R&B ile caz şarkıları söyleyen Rebekka BakkenZorlu Center PSM'de İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Kariyerinin ilk günlerinde yerli gruplarla funk, soul ve rock müzik yapan ve pop müzikten folka, cazdan R&B'ye farklı müziktarzları arasında sakin ve uyumlu geçişleriyle tanınan Rebekka Bakken, caz besteleriyle dünya çapında üne kavuştu. 1994 yılında New York'ta başladığı müzik kariyerini Viyana'da sürdüren Bakken, 2003 yılında çıkardığı ilk solo albümü The Art of How to Fall ile caz dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen Deutscher Phonoverband Jazz Award ödülüne layık görüldü.

Müziğin izinde farklı kültür ve yaşanmışlıkları deneyimleyen Norveçli sanatçının kaçırılmayacak konseri 25 Şubat Salı akşamı saat 20.00'de Zorlu Center PSM'de.

Tarih: 25 Şubat 2014, Salı, 20.00

Mekan: Zorlu Center PSM, Drama Sahnesi

Bilet Fiyatları: 49 TL, 75 TL, 99 TL

Zorlu Center PSM'den öğrencilere jest!

Zorlu Center PSM, sanatsever gençleri de düşünerek limitli öğrenci biletlerini satışa sunuyor. Sevdiği müzisyeni dinlemek, Broadway Show'larını izlemek ya da farklı gösterileri Zorlu Center PSM'de takip etmek isteyen öğrenciler, performans günü 10.00 – 12.00 saatleri arasında, 20 TL'ye bilet alabilecek!

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Hakkında:

Türkiye'nin ilk 5 fonksiyonlu "karma kullanım" projesi olan Zorlu Center'da; performans sanatları merkezi, otel, ofis, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alıyor. Zorlu Center'ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi geliştirilirken, İstanbul'un en çok ihtiyaç duyduğu konulardan birinin de kültür- sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği alanlar olduğunu gözlemlendi. Sanatın çeşitli dallarına ev sahipliği yapmak üzere çok amaçlı sanat merkezi olarak tasarlanan Performans Sanatları Merkezi'ne, Zorlu Center içerisinde önemli bir yer ayrıldı.

Performans Sanatları Merkezi'nin büyük salonu (ana tiyatro) 2 bin 262 kişilik, diğer salonu drama sahnesi ise 738 kişilik kapasiteye sahip. 300 milyon USD yatırım yapılan ve 50.000 m² kapalı alana sahip olan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, Ekim 2013 itibariyle dünyanın önde gelen müzikal, konser, dinleti, tiyatro, dans gösterileri ve resim sergisi gibi birçok sanatsal faaliyete ev sahipliği yapacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End'den sonraki yeni merkezi olacak. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nin operatörlüğünü ise birçok Broadway şovunu hayata geçiren ve 101. yaşını kutlayan Amerikalı NederlanderWorldwide Entertainment (NWE) yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Zorlu Center New York Türkiye Viyana Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title