Haberler

"Çocuklar Güvende Projesi"

Proje kapsamında pilot bölge seçilen Zeytinburnu'nda 18 19 Kasım'da düzenlenecek sempozyumla 1,5 yıl sürecek çalışmanın startı verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığının işbirliğiyle "Çocuklar Güvende Projesi" başlatılacak.

Zeytinburnu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında pilot bölge seçilen Zeytinburnu'nda 1,5 yıl sürecek çalışmanın startı, 18-19 Kasım'da düzenlenecek "Çocuklar Güvende Sempozyumu" ile verilecek.

Proje kapsamında, anne ve babaların yanı sıra öğretmen ve imamların da aralarında bulunduğu tüm kamu personeline, çocuk istismarının önlenmesine yönelik eğitim verilerek uygun müdahale yöntemleri öğretilecek. Proje çerçevesinde Zeytinburnu'nda Çocuk Koruma Sistemi de kurulacak.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumun ilk gününde moderatörlüğünü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yapacağı "Çocuk Mahremiyetini Koruma Konusunda Ne Durumdayız?" konulu oturumda, Prof. Dr. Akif İnancı, Doç. Dr. Ayten Erdoğan, Prof. Dr. Gökhan Oral ile Doç. Dr. Fatih Yağmur bildiri sunacak.

Sempozyumun ikinci gününde ise moderatörlüğünü Prof. Dr. Gökhan Oral'ın yapacağı "Primer Koruma İçin Neler Yapılmalı?" konulu oturum gerçekleştirilecek. Bu oturumda da Prof. Dr. Marija Raleva, Prof. Dr. Şevki Sözen, Prof. Dr. Nurperi Gazioğlu, Doç. Dr. Burak Doğangün ile Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, sunum yapacak.

Sempozyum, çalıştayların ardından yayınlanacak sonuç bildirgesi ile sona erecek. Sonuç bildirgesi aynı zamanda 1,5 yıl sürecek projenin de temel ilkelerini oluşturacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, proje ile çocuk istismarına yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler alınarak, kamuoyunda farkındalığın arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

Bu çerçevede verilecek eğitimlerle tüm kamu personelinin, istismarın önlenmesine yönelik müdahale etme becerisi kazanacağını dile getiren Aydın, proje kapsamında diğer ilçelere örnek oluşturacak Çocuk Koruma Sistemi'nin kurulmasını da amaçladıklarını belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Zeytinburnu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title