Haberler

Çiftçi Tarlasında Bulduğu Küp Kapağını Müzeye Teslim Etti

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerince Çorum'un Boğazkale ilçesinde tarihi eserlerin korunmasına yönelik toplantıda bir çiftçi, tarlasında bulduğu küp kapağını Boğazkale Müzesi görevlilerine teslim etti. Boğazkale Müzesi görevlilerinin yaptığı ilk incelemede, kapağın pitos (büyük küp) kapağı olduğu belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevlilerince Çorum'un Boğazkale ilçesinde tarihi eserlerin korunmasına yönelik toplantıda bir çiftçi, tarlasında bulduğu küp kapağını Boğazkale Müzesi görevlilerine teslim etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Dairesi Başkanlığı Eğitim ve Farkındalık Şubesi Müdürlüğü ile Boğazköy Müzesi iş birliğinde, Hititlerin başkenti Hattuşa'ya ev sahipliği yapan Çorum'un Boğazkale ilçesinde eğitim düzenlendi.

Alacahöyük İlçe Jandarma Komutanlığındaki eğitimde, ilçeye bağlı köylerden vatandaşlara, kültür varlıklarının korunmasının önemi ve arazide bulunan kültür varlıklarının müzelere teslim edilme süreci hakkında bilgi verildi.

Bu sırada bir kişi, kısa süre önce tarlasında çalışırken bulduğu küp kapağını toplantı salonuna getirerek yetkililere teslim etti.

Boğazkale Müzesi görevlilerinin yaptığı ilk incelemede, kapağın pitos (büyük küp) kapağı olduğu belirlendi.

Boğazkale Müzesi Müdürü Resul İbiş, AA muhabirine, Roma döneminde büyük küplerin genellikle erzak depolamak için kullanıldığını, bulunan kapağın da bu küplerden birine ait olabileceğini, kesin bilgilerin detaylı incelemeyle belirlenebileceğini söyledi.

Pişmiş topraktan yapılmış küp kapağının sağlam ve tek parça halinde bulunmasının önemli olduğunu dile getiren İbiş, "Bölgede çok sayıda küp bulundu ancak kapakları genellikle ya kırıktı ya da hiç bulunamadı. Sağlam ve tek parça halinde bulunan bu küp kapağı, sergilemede önemli bir unsur olacak." dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Boğazkale Çorum Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title