Haberler

Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, ZBEÜ MEDEM'in çevrimiçi söyleşi etkinliğinin konuğu oldu

Güncelleme:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM) tarafından düzenlenen çevrimiçi söyleşi etkinliğinin bu haftaki konuğu Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç oldu. Meriç, tecrübe aktarımının önemine vurgu yaparak, kitlesel eğitimin bu aktarımı olumsuz etkilediğini belirtti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MEDEM) tarafından düzenlenen çevirimiçi söyleşi etkinliğinin bu haftaki konuğu Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç oldu.

MEDEM tarafından belirli periyotlarla gerçekleştirilen söyleşilerin bu haftaki konuğu yazar, düşünür ve sosyolog Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç oldu. Söyleşide, katılımcılara, birikimlerini aktaran Meriç, tecrübe aktarımına önem verdiğini ifade ederek, kuşaktan kuşağa yeterli bilgi aktarımının bugün tam olarak gerçekleştirilemediğini belirtti.

Meriç, günümüzde tecrübe aktarımını olumsuz yönde etkileyen faktörün ise kitlesel eğitim olduğunu söyledi. Ümit Meriç, etkinlikte babası Cemil Meriç'in hayatı ve eserleri hakkında da bilgi paylaşarak, babasının kendi yayın hayatına büyük katkı sunduğunu dile getirdi.

MEDEM Müdürü Doç. Dr. Nuran Çetin'in moderatörlüğünde gerçeklesem söyleşi soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bülent Ecevit Üniversitesi Cemil Meriç Ümit Meriç Zonguldak Meriç Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title