Haberler

Canlandıranlar Yetenek Kampı’ndan İstanbul Canlandırmaları

Berat İlk'in "Canlandıranlar Yetenek Kampı" Projesi Meyvelerini Verdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD Bölümü ortaklığıyla hayata geçirilen, Berat İlk'in "Canlandıranlar Yetenek Kampı" Projesi Meyvelerini Verdi.

Canlandıranlar Yetenek Kampı Seçici Kurulu'nun yaptığı değerlendirme sonucu, yapımına birkaç ay önce başlanan filmlerin gösterimi 11 Aralık Cumartesi günü saat 18.30'da Santralistanbul'da gerçekleşecek.

Gösterim tüm meraklıların katılımına açık.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi VCD Bölümü ortaklığıyla hayata geçirilen Berat İlk'in "Canlandıranlar Yetenek Kampı" 2010 yılı boyunca, film gramerinden senaryoya, animasyon tekniklerinden kurguya kadar pek çok konuda gerçekleştirilen ücretsiz atölye çalışmalarıyla İstanbullularla buluştu.

Kampta Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında, Cumartesi günleri, üniversitelerin mekanlarında ücretsiz atölye çalışmaları, Mayıs ayında ise 'Yeni Kuşak Canlandırmacılar' başlıklı bir panel ile Fransız besteci ve ses tasarımcısı Gérard Labady'nin verdiği "Sinemada Ses ve Müzik" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Bu arada, İstanbul konulu kısa canlandırma film projesi başvuruları alındı. Başvurular arasından Coşkun Aral, Efe Efeoğlu, Prof. Dr. Feride Çiçekoğlu, Vincent Bouvard ve Meral Erez'den oluşan Canlandıranlar Yetenek Kampı Seçici Kurulu'nun seçtiği projelerin, yapımı desteklenerek filmlerin üretimi sağlandı.

Canlandıranlar Yetenek Kampı Seçici Kurulu tarafından seçilen kısa film projelerinin yönetmenleri arasında; İdil Ar, Nurbanu Asena, Melis Bilgin, Işıl Dikmen ve Dilara Polat yer alıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi ile Sinefekt, Anima, Canlandırma Servisi ve Dirty Cheap Creative yapım şirketlerinin de destek verdiği Canlandıranlar Yetenek Kampı'nda üretilen bu filmler yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli festivallere de gönderilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title