Haberler

Cadde'de Dünya Sanat Günü Kutlamaları

Güncelleme:

15 Nisan'ı "Dünya Sanat Günü" olarak kabul eden UNESCO AIAP, Kadiköy Belediyesi ile el ele vererek Bağdat Caddesi'nde Pazar günü çeşitli sanat etkinliklerine imza atacak.

Meksika'da Nisan 2011 de yapılan UNESCO AIAP 17. Dünya Sanat Dernekleri Genel Kurulu'nda Türkiye'yi temsil eden UNESCO AIAP Türkiye Milli Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği'nin girişimiyle, ünlü İtalyan Sanatçı Leonardo Da Vinci'nin doğum günü olan 15 Nisan, "Dünya Sanat Günü" olarak ilan etmişti.

Türkiye Delegasyonu'nu temsil eden UNESCO AIAP UPSD Başkanı Bedri Baykam'ın Türkiye adına sunduğu önerisiyle gündeme gelen bu karar, dört yılda bir toplanan Dünya Genel Kurulu'nun 2011 buluşmasına damgasını vurmuştu.

Bedri Baykam'ın, "Dünya Sanat Günü"nü belirlemenin sanat ekonomisi ve piyasasını canlandırmanın yanı sıra, dünyaya ve yeni kuşaklara sanat bilinci ve sanata saygıyı getireceği önerisi, oybirliğiyle kabul edilmişti.

Dünya Sanat Günü'nün geçen yıl gerçekleşen ilk kutlamaları başta Meksika, Türkiye, Slovakya, İsveç olmak üzere birçok ülkede yapıldı. Vitrin sergileri, paneller, konserler birçok kişinin dikkatini çekmişti.

BAĞDAT CADDESİ'NDE BULUTSUZLUK ÖZLEMİ KONSERİ

15 Nisan Dünya Sanat Günü 2013 yılı kutlamaları ise Kadıköy Belediyesi'nin katkılarıyla Bağdat Caddesi'nde yapılacak. 14 Nisan Pazar günü saat 14:00 de Şaşkınbakkal Kazım Kulan Çarşısı önünde kurulacak sahnede UNESCO AIAP UPSD Başkanı Bedri Baykam've Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk açılış konuşması yapacak. Program Bulutsuzluk Özlemi konseriyle devam edecek.

Bağdat Caddesi'nin farklı yerlerinde, Dünya Sanat Günü logolu balonlar dağıtılacak açılış günü bir bayram havası içinde kutlanacak. Ayrıca, Şaşkınbakkal ve Erenköy Camii arasında önemli yayınevleri, sanat kurumları, müzeler ve vakıfların katkısıyla 30 adet stand kurularak sanat kitapları ve sanat kurumlarının tasarım mağazalarının ürünleri satılacak.

22 MAĞAZANIN VİTRİNİ GALERİYE DÖNÜŞÜYOR

Sanatı galerilere hapsetmektense sokaklara çıkarıp halkla buluşturmayı hedefleyen Vitrin Sergileri kapsamında ünlü sanatçıların seçkin yapıtları Şaşkınbakkal ile Erenköy arasında yer alan mağazaların vitrinlerinde sergilenecek. 10 Nisan - 23 Nisan tarihleri arasında devam edecek Bağdat Caddesi Vitrin Sergileri'nde 22 sanatçının eserleri 22 farklı mağazanın vitrininde sergilenecek.

Sadece sergiler değil konser ve paneller de yapılacak. 15 Nisan Pazartesi akşamı Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde Jülide Gündüz, Göknil Genç ve Müge Hendekli'den oluşan Trionando'nun Dünya Sanat Günü konseri olacak. Konser saat 20.00'de başlayacak.

Ayrıca Dünya Sanat Günü kutlamaları kapsamında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 18 Nisan Perşembe günü "Sanatın Ağırlığını Taşımak" konulu panel yapılacak. Saat 15.00'te başlayacak panele Bedri Baykam, Prof. Tülin Onat ve Prof. Nilüfer Ergin katılacak.

HANGİ MAĞAZA VİTRİNİN DE KİMİN ESERİ SERGİLENİYOR?

Polo Garage - Tijen Şikar, İpekyol - Şeli Benhabib, Swarovski - Deniz Bayav,Erenköy Network & Que - Hüseyin Rüstemoğlu,Galatasaray Store - Hafize Elibollarb Ortaç

Asli Butik - Basri Erdem, Optipol (Polooptik) - Betül Çakıcı, Camper Erenköy - Özlem Üner

Mendos - Zeynep Özdemir,Trendy Optik - Başak Avcı,Tefal - Özlem Erenus,Derviş Bağzıbağlı - Ayfer Tutkan,Tekin Acar - Can Göknil,Chakra - Fügen Leman,Beyaz Butik - Ceylan Mutlu,Wildlife - Ayşe Hinnenkopf,Garibaldi - Mustafa Albayrak,Sony Center Şaşkınbakkal - Pınar Selimoğlu,Boyner - Aslı Özok,Derimod - Bahri Genç,Kemal Tanca - Vural Yıldırım,Nezih Kitap Kırtasiye - İdris Kurt

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Şaşkınbakkal Bedri Baykam Erenköy Bağdat Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title