Haberler

Buca Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarında Ceza'yı ağırladı

Güncelleme:

Buca Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında rap müziğin dev ismi Ceza'yı ağırladı. Binlerce İzmirlinin katıldığı konserde Cumhuriyet coşkusu alana sığmadı.

Buca Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında rap müziğin dev ismi Ceza'yı ağırladı. Binlerce İzmirlinin katıldığı konserde Cumhuriyet coşkusu alana sığmadı. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Cumhuriyetimizin 100. yılını yürekten kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun silah arkadaşlarına bize böyle güzel bir memleket bıraktıkları için minnet duyuyorum. Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

Buca, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde görkemli kutlamalara sahne oldu. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında Işılay Saygın Meydanı'nda "100. Yılda 130 Kişi ile Zeybek Gösterisi" düzenlendi. Gösterinin ardından Işılay Saygın Meydanı'ndan eski Kaymakamlık binası karşısındaki konser alanına Türk bayrağı, bando  ve meşalelerle fener alayı oluşturuldu. Fener alayına Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve eşi Zuhal Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi  Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HER KIŞIN BİR BAHARI VAR

Ünlü sanatçı Ceza konseri öncesinde konuşan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, tam bir asır önce Mustafa Kemal Paşa'nın, yol arkadaşları ile yediği yemekte söylediği sözün bugün hala gururunu yaşadıklarını belirterek, "Haykırmak istiyorum sevgili gençler, şimdi de Buca'dan tüm Türkiye'ye…'Efendiler! Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz'.  Mustafa Kemal Paşa'nın Türk milletinin kaderini değiştiren bu cümleyi kurması elbette hiç kolay olmadı. Parçalanmış ve yokluk içindeki bir imparatorluktan, tüm dünyanın saygı duyduğu bir devlet yaratmak için büyük bedeller ödendi. Düşünün ki, Anadolu toprakları emperyal güçler arasında paylaşılmış, ordusu dağıtılmış, halkı bitap düşmüş, dört bir yanında adeta yangın olan bir ülke…  Unutmayın gençler unutmayın, her karanlık gecenin bir sabahı, her kışın baharı vardır" diye konuştu.

YAŞASIN CUMHURİYET

Türkiye'nin kaderinin 28 Ekim 1923 gecesi değiştiğini hatırlatan Başkan Kılıç, "O gece, İsmet İnönü ve Mustafa Kemal sabaha kadar Meclis'e sunulacak taslak üzerinde çalıştı.  İşte o gece, Türkiye'nin kaderi ve yönetim biçimi şekillendi. Atatürk, metnin ilk maddesine şunu yazdı: 'Türkiye Devleti'nin hükümet şekli Cumhuriyet'tir.' Bu hayati ifadeyi anayasaya yazdırmak büyük bir askeri ve siyasi dehanın ürünüdür. Cumhuriyetimizin 100. yılını yürekten kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e ve onun silah arkadaşlarına bize böyle güzel bir memleket bıraktıkları için minnet duyuyorum. Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

UNUTULMAZ ANLAR YAŞANDI

Daha sonra ünlü rap müzik sanatçısı Ceza sahne aldı. Başkan Erhan Kılıç, bu özel gecenin hatırası olarak sanatçı Ceza'ya Türk bayrağı hediye etti.  Konser alanını dolduran binlerce İzmirli de Ceza'nın şarkılarına eşlik ederek, unutulmaz saatler yaşadı.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Buca Belediyesi Buca Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title