Haberler

Boston Türk Film Festivali 10. Yılında

Abd'de 10'uncu Yaşını Kutlayan Boston Türk Film ve Müzik Festivali 24 Mart'ta Zeki Demirkubuz'un Kıskanmak Adlı Filmiyle Başlıyor.

ABD'de 10'uncu yaşını kutlayan Boston Türk Film ve Müzik Festivali 24 Mart'ta Zeki Demirkubuz'un Kıskanmak adlı filmiyle başlıyor.

BOSTON ve Tayfun Pirselimoğlu da (Saç) filmlerinin gösterimlerinde hazır bulunacak ve izleyicilerle birer söyleşi yapacaklar. Festivalde ayrıca İlksen Başarır'ın Başka Dilde Aşk ve Selim Demirdelen'in Kavşak adlı filmleri de gösterilecek.

2010 Aralık ayında 15. Boston Türk Festivali Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda En İyi Kısa Film Jüri ve Seyirci Ödüllerini alan I. Serhat Karaaslan'ın Bisiklet, En İyi Belgesel Ödülü'nü alan Bingöl Elmas'ın Pippa'ya Mektubum ve En İyi Belgesel Seyirci Ödülü'nü alan Haydar Demirtaş'ın Babam Tarih Yapıyor adlı filmleri de programda yer alıyor.

Ünlü müzisyen Arif Mardin'in anısına ayrılan özel bölümde ise Joe Mardin ve Doug Biro'nun yönettiği "The Greatest Ears in Town" adlı belgesel gösterilecek.

Festivalin kurucusu ve direktörü Erkut Gömülü, yaptığı açıklamada, 2001 yılında başlayan ve her yıl biraz daha büyüyen festival ile çağdaş Türk sinemasının seçkin örneklerini ve yönetmenlerini ABD'li sinemaseverlere tanıtmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Geçmiş yıllarda Boston'da sınırlı sayıda Türk filmi izlenirken festivaller ve yarışmalarla ile birlikte bu sayının son 12 aylık dönemde yetmişe yaklaştığını ve seyircilerin büyük bir kısmının da Amerikalılardan oluştuğunu belirtti. Festival'in devamlı bir seyirci kitlesi oluşturabilmesinin festivalin sürekliliği ve başarısı açısından önemli bir etken olduğunu söyledi. Festival film programının ardına son altı yıldır bir de müzik programının eklendiğini belirten Gömülü böylelikle her iki programın birlikte bir sinerji yarattığını belirtti.

Erkut Gömülü Boston Türk Film Festivali'nin ABD'de bir güzel sanatlar müzesiyle işbirliği yapılarak başlatılmış ilk Türk Film Festivali olmasının yanı sıra, daha da önemlisi, bu işbirliğinin süreklilik taşıyor olmasının önemli olduğunu vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title