Haberler

Bornova Belediyesi Kadınlar Korosu Rumeli ve Balkan Türküleriyle Konser Verdi

Güncelleme:

Bornova Belediyesi'nin Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi ile Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerlerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserde Rumeli ve Balkan Türkülerini seslendirdi.

Bornova Belediyesi'nin Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi ile Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda eğitim alan kursiyerlerden oluşturduğu Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Bornovalılara müzik ziyafeti sundu.

Şef Selda Kesgi yönetimindeki Türk Halk Müziği Kadınlar Korosu, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserde Rumeli ve Balkan Türkülerini seslendirdi. Trakya yöresinden "Drama Köprüsü Bre Hasan" türküsü ile başlayan konser, "Kalk Gelin Hanım", "Göçmen Kızı",  "Arda Boylarında" gibi dillerden düşmeyen 20 eserle devam etti. Hem koro, hem de solo olarak söylenen türküler dinleyicilerden tam not aldı. Tamamen dolan tiyatroda coşku hakimdi. Kadınlar hem söyledi, hem eğlendi. Hareketli türkülerde hep birlikte halaylar çekildi.

Bornova Belediyesi Hobi ve Beceri Edindirme Kursları'nda (THM, TSM, Halk Dansları, Latin Dansları, Bale, Zumba, Piyano, keman, Gitar, Kanun, Vurmalı Çalgılar, Çocuk Korusu) eğitim alan yetişkin ve çocuk kursiyerler her yıl kurs dönemi sonunda düzenlenen konserler ile sahneye çıkmanın heyecanını yaşıyor.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Ayfer Feray Rumeli Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title