Haberler

Boğaziçi Senfonisi Müzik, Dans Ve Ebru Gösterisi Eşliğinde Anlatıldı!

Güncelleme:

15 Aralık 2010, Çarşamba Akşamı Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Sanatseverlere, Boğaziçi'ni Keşfedip Ona Aşık Olan Bizas'ın Hikayesini Anlattı.

Yazar ve besteci Burak Turna'nın Boğaziçi'nin keşfi ile ilgili en yaygın bilinen mitolojik hikayeden esinlenerek kurguladığı, Bizas karakterinin yolculuğunu ve keşfini anlattığı müzik eseri "Bizas'ın Yolculuğu – Boğaziçi Senfonisi"ne; Burcu Karadağ neyi ile, Su Güneş Mıhladız ise büyüleyici dansıyla eşlik etti. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen gösteride; Turna'nın bestelediği müzik eseri, ebru ustası Hikmet Barutçugil ve Reza Hemmatirad tarafından canlı olarak yapılan ebru gösterisi ile anlatılarak perdeye yansıtıldı.

"Metal Fırtına", "Üçüncü Dünya Savaşı" ve "SistemA: Geleceğin Düşüncesi" kitaplarının yazarı Burak Turna'nın ilk bestesi olan "Bizas'ın Yolculuğu – Boğaziçi Senfonisi"nin hikayesi; "Bizas'ın Yolculuğu", "Osmanlı" ve "Modern Türk" başlıklı üç bölümden oluşuyor.

Müzik, dans ve ebru sanatını bir araya getiren "Bizas'ın Yolculuğu – Boğaziçi Senfonisi"; Boğaziçi'nden çok uzaklarda felsefenin, tapınakların, büyük sözlerin arasında sıkışıp kalmış olan; ferahlık, mutluluk ve huzur arayan Bizas isimli bir gencin hikayesini konu alıyor. Kendisine çıkış yolu göstermesi için Apollo'ya giden Bizas; onun sözünü dinleyerek 'körler ülkesinin karşısındaki yeri' bulmak için yola çıkar.

Bizas, fırtınalı yolculuklarının sonunda adım attığı yerde, insanların sanki gerçekten körmüşçesine uzak durduğu dünyalar güzeli Boğaziçi'ne aşık olur. Derin bir uykuya dalan Bizas, kendi rüyasının içinde gelecekte bir yolculuğa çıkar. Bizas; daha sonra, başladığı yolculuğun sadece kendi yolculuğu olmadığını, bunun Boğaziçi'nin yolculuğu olduğunu anlar.

TCT Projects tarafından düzenlenen ve tüm sanatseverlerin ücretsiz olarak davetli olduğu "Bizas'ın Yolculuğu – Boğaziçi Senfonisi"; 15 Aralık 2010, Çarşamba akşamı Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde sahnelendi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title