Haberler

Bodrum'da Chopin İçin Muhabbetli Konser

Güncelleme:

Mehmet Ali Alabora ve piyanist Emir Gamsızoğlu, 'Muhabbetli Konser' etkinliğini Bodrum'da sahneledi.

Alabora ve Gamsızoğlu, Chopin'in yaşamı ve müziği üzerine konuşurken, Gamsızoğlu sohbeti zaman zaman Chopin'in eserleri ile renklendirdi. Konseri izlemeye gelenler de Chopin'in bilinmeyen yönlerini öğrenip, müziğini dinleyerek, keyifli bir gece geçirdi.

Klasik müziğin unutulmaz bestecisi Chopin, 203'üncü doğum gününde, Halikarnassos Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Chopin Bodrum'da, Muhabbetli Konser' etkinliği ile anıldı. İlk kez 2010 yılında tiyatro sanatçısı Mehmet Ali Alabora ve piyanist Emir Gamsızoğlu tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen etkinlik, ikinci kez Bodrum Sağlık Vakfı ve Bodrum Marmara Koleji'nin organizasyonu ile Bodrum'da düzenlendi.

Piyanist Emir Gamsızoğlu ve oyuncu Mehmet Ali Alabora etkinlik süresince Chopin ile nasıl tanıştıkları, hayatlarına etkisi, ünlü bestecinin hayatı ve müziği üzerine sohbet etti. İkili, veremden ölen Chopin'in, hastalığının müziğine olan etkisine, büyük aşkı George Sand'ın hayatındaki yerine, müzikte yaptığı devrimlere, 20 ve 21'inci yüzyıldaki büyük Chopin yorumcularına kadar ünlü besteciyi sahnede müziği ve hayatıyla tanıttı. Sohbet aralarında Gamsızoğlu, Chopin'in 'Bunalım', 'İhtilal', 'Veda', 'Yağmur Damlası', 'Siyah Tuş' ve 'Arı' gibi eserlerine yer verdi. Sıcak ve samimi bir havada geçen konserde, ikili zaman zaman kendilerini izlemeye gelen sanatseverleri de sahneye davet etti ve seyircilerde piyanonun başına oturup istedikleri Chopin eserini yorumladı.

Yaklaşık 3 saat süren konserin geliri, engelliler için oluşturulan projelerde kullanılması için Bodrum Sağlık Vakfı'na bağışlandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mehmet Ali Alabora Piyanist Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title