Haberler

Birecik, Mardin’de Tiyatro Dersi Verdi

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Mardin Valiliği Tarafından Organize Edilen Ve Türkiye'den 40 Sanatçı Ve Bilim Adamının Çağrıldığı Akademi GAP Etkinliğinde Ders Verdi.

144 üstün yetenekli öğrenciye tiyatro dersi veren Birecik, güneydoğulu gençlerin Kocaeli ile ilgili sorularını da yanıtlayarak kenti tanıttı.

AKADEMİ GAP MARDİN'DE PARLADI

GAP Kültür Birliği kapsamına giren illerde, lise kuşağından seçilen 144 üstün yetenekli öğrenci için düzenlenen ve Türkiye'den 40 aydının çağrıldığı Akademi GAP etkinliği Mardin'de gerçekleştirildi. Akademi-GAP'ın açılışına, GAP Kültür Birliği Başkanı ve Mardin Valisi Hasan Duruer'in yanı sıra eğitim verecek sanatçılar, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

TİYATRO DERSİ VERDİ

Kentte büyük ilgi ile karşılanan Birecik, ders vereceği öğrencilerle Mardin Tekke Medresesi'nde bir araya geldi. Gençlere tiyatro konusunda kapsamlı bilgi aktaran Birecik bunun yanı sıra ünlü tiyatro yazarları William Shakespeare ve Anton Çehov'un tiyatrosu hakkında detaylı sunum yaptı.

GENÇLERE KOCAELİ'Nİ ANLATTI

Birecik'e özel ilgi gösteren gençler ders dışında da kendisine Kocaeli ile ilgili sorular yöneltti. Birecik de Kocaeli'nin Türkiye'nin en önemli sanayi kenti olmasının yanı sıra son dönemde kültürel ağırlığının giderek yükseldiğini söyledi. Şehir Tiyatroları olarak bu yıl 71 bin seyirciye perde açtıklarını söyleyen Birecik, kısa süre önce gerçekleştirdikleri Balkan Turnesi hakkında bilgiler verdi. Kocaeli'nin, sanayinin yanı sıra tarihi ve kültürü ile Türkiye'nin yıldız illeri arasında yer aldığını söyleyen irecik, gençlere mutlaka Kocaeli'ni görmelerini tavsiye etti. Birecik ders aralarında ise öğrencilerle hatıra fotoğrafları çektirdi.

DERS VEREN 40 SANATÇI VE BİLİM ADAMI

Mardin Tekke Medresesi ve Sabancı Kent Müzesinde gerçekleştirilen atölye eğitimlerine Birecik'in yanı sıra; Ömer Erdem, Bejan Matur, Cüneyt Suavi, Doğan Hızlan, Sezgin Çevik, Fahri Tuna, D.Mehmet Doğan, Ali Çolak, Ahmet Turan Alkan, Ahmet Kot, Prof. Dr. Hacı Duran, Prof.Dr. Hakan Poyraz, İsmet Yedikardeş, İbrahim Zaman, Servet Sezgin, Osman Suroğlu, Hikmet Barutçugil, Yrd. Doç. Dr. Hakan Çiloğlu, Ahmet Özceyhan, Zeki Alasya, Mehmet Tahir İkiler, Cihat Zafer, Sedat Bora Seçkin, M.Nurullah Tuncer, Elif Baysal, Mesut Uçakan, Bahadır Karataş, Aybars Bora Kahyaoğlu, Hidayet Pelit, Hasibe Eren, Oya Pelit, Erkan Oğur, İ. akkı Demircioğlu, Yasemin Göksu, Suavi, Tarık Aslan ve Seyithan Kızıl katılarak alanlarıyla ilgili dersler verdi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title