Haberler

Bir Edebiyat Devi, Italo Svevo

"Hayat İşte", 02 Şubat Perşembe günü İtalyan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek söyleşide tanıtılacak.

İtalyan edebiyatının en ünlü temsilcilerinden olan yazar Italo Svevo'nun başyapıtı Hayat İşte, kısa bir süre önce Can Yayınları tarafından dilimize kazandırılmıştı. Svevo'nun kendi itirafları, duygularının ve düşüncelerinin bir aynası gibi ayakta duran "Hayat İşte", 02 Şubat Perşembe günü İtalyan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek söyleşide Türk basın ve edebiyat dünyasına tanıtılacak.

Okuru bir tutkunun peşi sıra XIX. yüzyıl sonu Triestesi'nin sokaklarında, meydanlarında, salonlarında dolaştıracak bu roman, ülkemizde Zeno'nun Bilinci, Senilità, Kötü Bir Şaka romanlarıyla tanınan Italo Svevo'nun ilk yapıtı. Adı Pirandello, Musil, Joyce ve bazen de Kafka'yla birlikte anılan Svevo, XIX. yüzyılda önce romantizmin, ardından gerçekçiliğin kalıplarına yerleşen edebiyattan ayrışıp bir çığır açarak, XX. yüzyıl Avrupa yazınını başlatmış olan yazarlardandır.

Neyyire Gül Işık'ın çevirisiyle Can Yayınları tarafından Türkçe'ye kazandırılan Hayat İşte, 02 Şubat Perşembe akşamı saat 18:00'de İtalyan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek keyifli bir söyleşiyle tanıtılacak. Neyyire Gül Işık ve İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gabriella Fortunato'ya Koç Üniversitesi İtalyanca okutmanı Fabio Salomoni, Koç Üniversitesi İtalyanca okutmanı Bruno Longo ve İstanbul Üniversitesi İtalyanca okutmanı Maria Grazia Negro'nun eşlik edeceği söyleşide Svevo edebiyatı ve Hayat İşte'ye dair kapsamlı bir paylaşım gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Koç Üniversitesi Can Yayınları Hayat İşte Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title