Haberler

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun En Özel Eşyaları Sergilendi

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun en özel eşyaları sergilendiANKARA - Türkiye'de bugüne kadar hazırlanan en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu retrospektifi olan "Sevmek güzel meslek" sergisi Pharmactive İlaç sponsorluğunda Ankara Cermodern'de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun en özel eşyaları sergilendi

ANKARA - Türkiye'de bugüne kadar hazırlanan en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu retrospektifi olan "Sevmek güzel meslek" sergisi Pharmactive İlaç sponsorluğunda Ankara Cermodern'de kapılarını ziyaretçilere açtı. Yoğun katılımın olduğu serginin açılışında Bedri Rahmi'nin torunu Rahmi Eyüboğlu ve Saya Grup ve Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak ve Gazeteci Yazar Doğan Hızlan'ın yanı sıra Türkiye'nin Amerikan Büyükelçisi John Bass ve eşi de yer aldı.

Bugüne kadar hazırlanmış olan bu en kapsamlı sergide daha önce hiç sergilenmemiş parçalar dahil 150'ye yakın eser ve Bedri Rahmi'ye ait fotoğraflar, mektuplar, daktilosu ve özel eşyalar yer aldı. Sanatçının torunu Rahmi Eyüboğlu, sergi hakkında duygularını paylaştı.

"İnsalarımızın sanatçılarımıza sahip çıkması kadar tanıması da önemli"

Dedesinin "adımın yarısı, canımın hepsi" dediği torun olarak kendini tanıtan ve 1990 yılından bu yana tüm sergi çalışmalarını organize ettiğini ifade eden Eyüboğlu, "1990 yılından beri yüzlerce sergi oldu ama bu geniş kapsamlı olması açısından diğerlerinden farklı. Yer de çok iyi, eserler ilk kez bir sergide nefes alarak sergileniyor. Ocak ayından beri süregelen bir çalışma, tabi ki zaman ve emek aldı. Bir sanatçıyı tanıtmak için yapılacak sergide seçilecek eserler önemlidir. Bu açıdan keşke dedem sağ olsaydı da kendi seçseydi. İnsalarımızın sanatçılarımıza sahip çıkması kadar tanıması da önemli. Madem böyle bir sergi buraya gelmiş gelip izlesinler derim" şeklinde konuştu.

Gazeteci Yazar Doğan Hızlan ise bu serginin bütün Türkiye'yi dolaşmanısını ve bunu herkesin görmesini istediğini kaydetti. Ardından konuklar ve konuşmacılar aile fotoğrafı çektirerek sergiyi gezdi.

(JA-BT-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bedri Rahmi Eyüboğlu Bedri Rahmi Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title