Haberler

Barbarosoğlu: 150. Yıl Kutlama ve Hatırlama Yılı Olacak

Güncelleme:

Boğaziçi üniversitesi 150. yıl etkinlikleri Ayşe Tütüncü dörtlüsü konseriyle başladı.

1863 yılında Bebek Kampüsü'nde Robert Kolej olarak eğitim ve öğretime başlamış olan Boğaziçi Üniversitesi, dünyada ve Türkiye'de yaratmış olduğu eğitim geleneği ile akademik ve kültürel değerleri 2013-2014 yıllarında düzenleyeceği etkinliklerle toplumun farklı kesimleriyle paylaşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan müzisyen Ayşe Tütüncü'nün oluşturduğu Ayşe Tütüncü Dörtlüsü'nün konseri ile 14 Mart tarihinde başlayan 150. Yıl kutlamalarına akademisyen, öğrenci ve mezunlar yoğun ilgi gösterdi.

Konser öncesi bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik ve bilimsel mükemmelliğe ulaşma çabasının yanı sıra,aynı zamanda çok yönlülük, farklılıklara açıklık, demokrasi inancı ve özgürlükçü üniversite olma ilkesini sahiplendiğini belirtti. Rektör Barbarosoğlu, 2013-2014 yılları boyunca konser, söyleşi, panel, konferanslardan oluşacak yoğun bir program düzenlendiğini ifade ederek ''Geride bırakılan 150 yılın kimi dönemlerini, olaylarını, insanlarını hatırlarken olabildiğince hamasetten ve klişelerden uzakta durmayı hedefliyoruz. Tabii ki övgüye ve gururlanmaya açık ama kimi zaman da öz eleştiriden kaçınmayan,başarılara olduğu kadar gerilimlere ve mücadelelere de yer açan bir kutlama ve hatırlama yılı olması bu senenin, en büyük dileğimiz. 150. Yılda hocasıyla, öğrencisiyle,personeliyle, Boğaziçi'nin geçmişinde kişisel, toplumsal, tarihsel ve gündelik süreçleri birbiriyle ilişkili bir şekilde farklı perspektiflerden yeniden düşünmek istiyoruz. Geçmişi ne kadar dondurmadan, kategorilerin içerisine hapsetmeden konuşabilirsek, tartışabilirsek bugünü ve geleceği de o kadar düzgün, iyi ve umut dolu bir şekilde yaşayabileceğimize yürekten inanıyoruz''diye konuştu.

150. yıl etkinlikleri Türkiye'ye yayılacak

150. Yılında dünyanın ve ülkemizin en önemli akademik ve kültürel merkezlerinden biri olarak giren Boğaziçi Üniversitesi, 150.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, kurumda oluşan birikimi yansıtmak, bilimin ve sanatın geleceğine bir perspektif sunmak üzere birçok akademik, sanatsal ve kültürel etkinlik organize edecek.

Bu çerçevede dünya çapında bilim insanlarının konuk olacağı seminer ve konferansları, kültürel ve tarihi birikim yansıtan sergileri,edebiyat, müzik, sinema ve tiyatro buluşmaları ile gösterilerini, Boğaziçi Üniversitesi tarihi ile ilgili yayınları, tarihi bina restorasyonlarını,topluma dönük sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirecek olan Üniversitenin 150. Yıl kutlamaları düzenlenecek farklı etkinliklerle tüm Türkiye'ye yayılacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Gülay Barbarosoğlu Ayşe Tütüncü Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title