Haberler

    Bağlama Gitar Duo

    Bağlama Gitar Duo Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde!

    Bağlama Gitar Duo Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde!

    Bağlama – Gitar Duo 2012 yılında Efgan Rende ve Ali Kazım Akdağ tarafından kurulmuştur. Alanlarında çok sayıda bilimsel ve sanatsal etkinlikte bulunan icracılar birikimlerini paylaşmak ve bu birikimlerden hareketle ortak değerler oluşturmak amacıyla bir araya gelmişlerdir. Grup, farklı kültürlere ait ve çalgı müziği literatürüne geçmiş eserleri yeni bir yorumla seslendirmektedir. Enstrümanların sahip olduğu teknikleri yeni bir bakış açısıyla buluşturmak ve çalgı repertuvarına yeni ezgiler kazandırmak grubun temel amaçlarından biridir. Duo'nun repertuvarında; Anadolu'da var olan müzikal öğelerin yanı sıra dünyanın başka bölgelerinde var olan müzikal üretimler de yer almaktadır.

    Canlı performans icra anlayışı, Duo'nun sahne anlayışının temelini oluşturmaktadır. Çalışmaların bir sonucu olarak üretimlerin dinleyicilere ulaştırılması amacıyla 2015 yılında "Firez" adlı ilk albüm çalışması yayımlanmıştır. İTÜ, Uludağ, Bilkent, Bahçeşehir gibi üniversitelerde dinleyici karşısına çıkan Duo, ayrıca Bilkent Üniversitesi tarafından Türkiye 9. Gitar Günleri kapsamında "En İyi Proje" ödülüne layık görülmüştür. Eylül 2015'de ise Berlin'de gerçekleşen "Mandolin-Upgrade-Guitar-Bağlama" festivaline davet edilerek, biri festival açılış konseri olmak üzere iki konser ile ülkemizi temsil etmiştir. Caddebostan Kültür Merkezi, Koç Vakfı Okulları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi konserleri de gerçekleştiren ikili MÜZED'in düzenlediği Uluslararası 2. İpek Yolu Müzik Konferansı kapsamında da sahne almıştır.

    PROGRAM

    Firez

    Müzik: Ali Kazım Akdağ, Efgan Rende

    Akşam Mahnısı

    Müzik: Tovfiq Guliev (Azerbaycan)

    Ben Giderim Batum'a

    Müzik: Anonim (Sinop)

    Ay Ay Habibi

    Müzik: Anonim (Balkan Halk Ezgisi)

    Hicaz Mandıra

    Müzik: Sultan Abdülaziz Han

    Üsküdar'a Gideriken

    Müzik: Anonim (İstanbul)

    Aman Bre Deryalar

    Müzik: Anonim (Trakya)

    Tico Tico

    Müzik: Zequinha de Abreu (Brezilya)

    Üç Deniz Süiti

    Akdeniz

    Gnossienne No: 1

    Müzik: Erik Satie (Fransa)

    Ege

    Kadıoğlu Zeybeği

    Müzik: Anonim (Muğla)

    Karadeniz

    Anan Var midur

    Müzik: Anonim (Trabzon

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Bağlama Akdağ Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title