Haberler

Ayvalık Tatları Festivali" - Balıkesir

Görüntü dö Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı ve meydandakilere ait detaylar Sağlıklı yaşam için dans gösterimine ait detaylar Türk-Yunan halk oyunları gösterimlerine ait detaylar Barış Yorganı yaratıcısı Beriye Başak ile RÖP.

Görüntü dö

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı ve meydandakilere ait detaylar

Sağlıklı yaşam için dans gösterimine ait detaylar

Türk-Yunan halk oyunları gösterimlerine ait detaylar

Barış Yorganı yaratıcısı Beriye Başak ile RÖP.

Barış Yorganı'nın açılmasına, Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in konuşmasına ve Barış Yorganını açan vatandaşlara ait detaylar

- Festivalde 44 ülkenin bayraklarının yer aldığı "barış yorganı" sergilendi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen "Ayvalık Tatları Festivali"'nde üzerinde 44 ülkenin bayrağı bulunan 14 metre uzunluğundaki "barış yorganı" sergilendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in katıldığı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki sağlıklı yaşam için dans gösterileri ile sirtaki ve Türk halk oyunları, izleyenlerden alkış aldı.

Gösterilerin ardından emekli öğretmen Beriye Başak'ın, 44 ülkeden gelen bayraklarla oluşturduğu 14 metrelik "barış yorganı" sergilendi.

Başak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yorganı dikmeye Altınoluk ilçesinde başladığını söyledi.

Başak, 44 ülkenin bayrağını yorgana işlediğini belirterek, "Dünyaya kadınların sesi olarak mesaj vermek istiyorum. Dünyada barış hükmetsin. Savaşlar artık bitsin istiyoruz. Hedefimiz, üzerinde ABD, Filistin, Japonya, İngiltere, Rusya gibi 44 ülkenin parçalarının bulunduğu yorganın Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title