Haberler

Aşık Ruhani'nin Cenazesi Toprağa Verildi

Güncelleme:

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle vefat eden Erzurumlu Aşık Ruhani'nin cenazesi, Tortum ilçesinde düzenlenen törenle defnedildi. Aşık Ruhani, Türkiye ve yurt dışında birçok konser vermiş ve geleneğin önemli isimlerinden biri olarak tanınmıştı.

Yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle 93 yaşında vefat eden "Erzurumlu Aşık Ruhani" mahlasıyla bilinen Mustafa Temel'in cenazesi toprağa verildi.

Kentteki evinde vefat eden Temel için Tortum ilçesi Merkez Camii'nde tören düzenlendi.

İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Temel'in naaşı, Çamlıca Mahalle Mezarlığına defnedildi.

Cenazeye Temel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, Tortum Belediyesi Başkan Vekili Karabey Eroğlu ile vatandaşlar katıldı.

Yurt içi ve yurt dışında konserler verdi

Anadolu'nun kadim geleneği olan aşıklık ile henüz 9-10 yaşlarında tanışan ve ilk eserlerini, dünyaya geldiği Tortum ilçesine bağlı Çamlıca köyünde veren Temel, ilki Kars olmak üzere yurt içindeki 66 şehirde konser verdi.

Temel, biri Yunus Emre Sevgi Yılı'nda olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlendirmesiyle Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa'ya turneye çıktı.

Görme engelli Temel, geleneğin en önemli isimlerinden olmayı başarmış ve birçok aşık yetiştirmişti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Tortum Edebiyat Sanat Kültür Ölüm Müzik Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title