Haberler

    Apikam Kent Söyleşileri Ekim 2016

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan ve büyük ilgi gören Kent Söyleşileri, yeni döneminin 25 Ekim Salı günü yapılacak ilk söyleşisi ile dinleyicileriyle buluşuyor.

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan ve büyük ilgi gören Kent Söyleşileri,  yeni döneminin 25 Ekim Salı günü yapılacak ilk söyleşisi ile dinleyicileriyle buluşuyor.

    Prof. Dr. Ergün Aybars'ın Apikam toplantı salonunda saat 18.00'de gerçekleştireceği söyleşinin konusu "Cumhuriyet ve Kazanımları".

    Ergün Aybars 1941'de İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu ve aynı Fakültenin Türk İnkılap Tarihi Enstitüsüne asistan oldu. Ord. Prof. Enver Ziya Karal'ın danışmanlığında, "İstiklal Mahkemeleri 1920-1923" konulu teziyle Ekim 1972'de Tarih Doktoru unvanını aldı. 1979'da "İstiklal Mahkemeleri 1923-1927" konulu teziyle doçent oldu. 1980'de Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde (sonraki adı Edebiyat Fakültesi) doçent olarak göreve başladı. Edebiyat Fakültesi dekan yardımcılığı, tarih bölümü başkanlığı ve Ege Üniversitesi "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı" görevlerinde bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı'nın daveti üzerine, bu Üniversite'nin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü olarak 1986'da göreve başladı. Şubat 1987'de profesörlük ataması gerçekleşti. 22 yıl süreyle enstitü müdürlüğü görevini tamamladıktan sonra 2008'de emekli oldu. Prof. Dr. Ergün Aybars 1983'de Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyeliğine atandı. 1995'de bu görevinden istifa etti. "Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih Genel Kurulu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Stratejik araştırma Merkezi" bilim kurulu üyeliklerinde bulundu. Halen Genelkurmay Atatürk Araştırma Merkezi bilim kurulu üyesidir. 2015 yılı Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi "Sosyal Bilimler ve Araştırma Ödülü"ne İstiklal Mahkemeleri kitabı ile layık görüldü.

    Yayınları

    İstiklal Mahkemeleri 1920-1923.  C.I.

    İstiklal Mahkemeleri 1923-1927 . CII.

    Türkiye Cumhuriyeti Tarihi C.I (Kuruluş 1839-1923)

    Atatürk ve Modernleşme

    Türkiye'de Yakın Dönem Ayaklanmaları

    Türkiye, Orta Doğu, Petrol ve Emperyalizm

    Bir Uygarlık Örneği: Türk Devrimi ve yayınlanmış çeşitli makaleler.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ankara Üniversitesi Ahmet Piriştina İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title