Haberler

Ankara'da Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı nedeniyle hazırlanan sergi, Ankara'da açıldı. Sergi, I. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi incelemektedir.

Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM), Koleksiyoncular Derneği ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı nedeniyle hazırlanan ve I. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi inceleyen "Ya İstiklal ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" başlıklı sergi, Ankara'da açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya, Cumhuriyetin ilan edildiği yerin adı. Çankaya, her zaman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gözlerinden dünyayı ve Türkiye'yi, geleceği görmeye devam edecektir" dedi.

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi, Cumhuriyetin 100. yılında anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. I. Dünya Savaşı'nın sonundan Cumhuriyetin ilanına kadar olan dönemi inceleyen "Ya İstiklal, ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" sergisi, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İsmet İnönü'nün kızı ve İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım ve çok sayıda konuk katıldı.

"ATATÜRK İLKE VE DEVRİMLERİNE CUMHURİYETE SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile Koleksiyoncular Derneğinin de destek verdiği sergiye, Cumhuriyetin 100. Yılında ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözü hepimizin yüreğinde ve bilincindedir. Her türlü saldırıya karşı bizler Atatürk ilke ve devrimlerine, laikliğe ve Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağız. Biz Çankaya Belediyesi olarak bu anlamda geçmişi iyi öğretmek için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü Çankaya, Cumhuriyetin ilan edildiği yerin adı, bu anlamda Çankaya, her zaman ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gözlerinden dünyayı ve Türkiye'yi, geleceği görmeye devam edecektir" diye konuştu.

Tarihsel araştırmalar, edebiyat metinleri, hatıratlar, dönemin orijinal belge ve fotoğrafları kaynak alınarak kronolojik olarak hazırlanan sergi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinin tüm katlarında Ankaralıları bekliyor.

Sergi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kahramanlıklarıyla bağımsızlık mücadelesine ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutarken sergiye gelenler daha önce Türkiye'de hiç gösterilmemiş nadide eserleri de görme imkanına kavuşacaklar. Sergi kapsamında konser, konferans, panel ve belgesel gösterimi gibi çeşitli etkinliklere de ücretsiz katılabilecek olan sanatseverler, 30 Ekim'e dek sergiyi gezebilecek.

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi Koç Üniversitesi Vehbi Koç Vehbi Koç Çankaya Ankara Dünya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title