Haberler

Amasya 4. Altın Elma Tsm Beste Yarışması

Amasya'da Bu Yıl 4.'sü Düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nda 410 Eser Arasından Finale Kalan 10 Eser Yarıştı.

Amasya'da bu yıl 4.'sü düzenlenen Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nda 410 eser arasından finale kalan 10 eser yarıştı.

Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi'nde düzenlenen 4. Altın Elma Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'na Vali Celalettin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, yarışmaya katılan eserlerin sahipleri ve Amasyalı TSM tutkunları katılırken, yarışmaya başvuran 410 eserin içerisinden finale kalan 10 eser TRT sanatçıları Tuğçe Becerikli, Nusret Yılmaz, Alp Arslan, Seda Gökkadarbeyaz tarafından seslendirildi.

Finelde başkanlığını Vali Celalettin Lekesiz'in yaptığı jüride Mustafa Sağyaşar, Mahmut Oğul, Ali Şinozan, Bilge Özgen, Necip Gülses, Kutlu Payaslı, Turhan Taşan, Özgen Gürbüz ve Hüsamettin Olgun yer alırken, yarışma sonrasında bestesi ve güftesi Faruk Şahin'e ait olan muhayyer kürdi makamındaki 'Gözlerinin rengi deniz mavisi' isimli eser birinci olarak 5 bin YTL ödüle layık görüldü. Bestesi Hüseyin Soysal, güftesi Canan Özdenkoş'a ait gülizar makamındaki 'Gidiyorum askere ellerimde kınalar' isimli eser ikinci oldu ve 4 bin YTL ödül aldı. Bestesi ve güftesi Canan Özdenkoş'a ait olan nihavent makamındaki 'Aşk deprem gibidir ansızın vurur' isimli eser ise üçüncü oldu ve 3 bin YTL para ödülüne layık görüldü.

(DY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title