Haberler

Altın Portakal'da İki Kadın Yönetmen

Güncelleme:

47. Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak 15 filmin ikisi kadın yönetmenlerin imzasını taşıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na seçilen uzun metraj filmler arasında iki kadın yönetmenin filmi de yer alıyor.

Festivalde yarışmaya hak kazanan İlksen Başarır'ın "Atlıkarınca" ve Belma Baş'ın "Zefir" adlı filmleri, kadın yönetmenlerin sinemada ağırlığının hissedilmesi anlamında ayrı bir önem taşıyor. Benzer çabaları gösteren kadın yönetmenler arasında Altın Portakal tarihine geçmiş başka değerli isimler de yer alıyor.

21. Altın Portakal Film Festivali'nde (1984) "Kaşık Düşmanı" adlı filmiyle Bilge Olgaç "En İyi 3. Film"; 32. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde (1997) "Aşk Ölümden Soğuktur" adlı filmiyle Canan Gerede "En İyi Yönetmen" ve "TC Kültür Bakanlığı Özel Ödülü"; 38. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde (2001) Handan İpekçi "Büyük Adam Küçük Aşk" adlı filmiyle "En İyi Film" ödülüne değer görülen kadın yönetmenlerdi. Bu yıl Atlıkarınca ile yarışmaya katılan İlksen Başarır ise 46. Festivalde "Başka Dilde Aşk" adlı filmiyle Antalya Kent Konseyi Jüri Özel Ödülü"nün sahibi olmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title