Haberler

Akbank Sanat'ta Piyano Resitali Rüya Taner

Güncelleme:

Rüya Taner, 04 Mart 2014, Salı günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği piyano resitali ile müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Türkiye ve KKTC'nin önde gelen genç yeteneklerinden Rüya Taner, 04 Mart 2014, Salı günü Akbank Sanat'ta gerçekleştireceği piyano resitali ile müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Yurtdışında verdiği konserlerde farklı yorumuyla müzik otoritelerinin büyük beğenisini kazanan ünlü piyanist, saat 20.00'de başlayacak konserinde klasik eserlerden oluşan bir repertuar seslendirecek.

Etkinlik: Konser – Rüya Taner
Tarih: 04 Mart 2014, Salı
Saat: 20:00
Yer: Akbank Sanat
Bilet Fiyatı: Tam: 20 TL Öğrenci: 10 TL

Rüya Taner hakkında

İlk müzik çalışmalarına babası Yılmaz Taner ile başlayan Rüya Taner, 1983 yılında 'Üstün Yetenekli Çocuklar Yetiştirme Yasası'ndan yararlanarak Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti Devlet Bursu ile Londra'da Prof Joan Havill'in öğrencisi olmuş, 1994 yılında ender verilen 'Konser Piyanisti' ünvanını alarak mezun olmuştur.

Katıldığı festivallerde farklı yorumlarıyla da dikkati çeken Rüya Taner, 'Ulusal Mozart Yarışması', 'Oxford ve Hatfield Yarışmaları', 'Franz Liszt Yorumları' birincilik ödülleriyle, 1998 yılında 'Wigmore Hall''da vermiş olduğu Debut resitali ile müzik eleştirmenlerinden övgüler almıştır. St. Johns Smith Square Hall ve Fairfield Hall gibi İngiltere'nin ünlü konser salonlarının yanısıra ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Belçika, Belarus, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Letonya, Lüksemburg, İran, İskoçya, İsrail, İsviçre, İtalya, Macaristan, Mısır, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Şili, Tunus, Türkmenistan, Umman, Ukrayna ve Yunanistan'da solo resitaller oda müziği konserleri vermiş ve orkestralar eşliğinde solist olarak yer almıştır.

Rüya Taner'in 1996 yılında Brüksel'de 'Mozart Piyano Konçertosu No21', 1998 de 'Wigmore Hall Debut Resitali' canlı kayıtları ve 2003 yılında Prag'da Rudolfinum Salonundaki ilk stüdyo kaydı olan 'Avrupa'nın Tatlı Suları' başlıklı CD'leri, müzik çevrelerinden büyük övgü almaktadır.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Piyanist Türkiye Kıbrıs Akbank Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title