Haberler

Ahmet Güneştekin Aynı Anda İki Sergiyle Amerika'da

Güncelleme:

Ahmet Güneştekin, dünya sanatının en büyük buluşmalarından birinin gerçekleştirileceği Art Basel Miami Beach sanat fuarında sanatseverlerle buluşacak.

Uluslararası alanda son zamanlarda adından sıkça söz ettiren usta sanatçı Ahmet Güneştekin, dünya sanatının en büyük buluşmalarından birinin gerçekleştirileceği Art Basel Miami Beach sanat fuarında sanatseverlerle buluşacak.

26 Kasım'da büyük bir açılışla başlattığı Marlborough Gallery bünyesindeki ilk kişisel sergisi galerinin New York merkezinde devam eden Ahmet Güneştekin, bu serginin devam ettiği tarihlerde Miami'de gerçekleştirilecek olan dünyanın en önemli uluslararası sanat organizasyonlarından biri olan Art Basel'in Miami Beach ayağında da yer alacak.

Miami Beach, ilki 1970 yılında gerçekleştirilip 3 yılda 300'e yakın katılımcı ve 30 bin ziyaretçi sayısına ulaşarak büyük bir uluslararası sanat organizasyonuna dönüşen Art Basel'in Hong Kong'la birlikte İsviçre dışındaki iki ayağından birini oluşturuyor. 2013 yılı fuarında 40 ülkeden 500 galeri, 2500 sanatçı ve 80 bine yakın izleyicinin bir araya geldiği dünyanın en büyük sanat festivali olan Art Basel'in Avrupa dışındaki ilk sanat organizasyonu olan Miami Beach, 5-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye çağdaş sanatının uluslararası ismi Ahmet Güneştekin, dünya sanatının nabzını tutan Art Basel'in Miami Beach ayağına, Marlborough Gallery'nin fuar sergisi kapsamında katılacak. Miami'deki bu sergi, Ankara, Venedik, Spoleto (İtalya), İstanbul, New York ve Budapeşte sergileriyle birlikte Güneştekin'in 2013 yılı içinde gerçekleştirdiği uluslararası kapsamdaki 8. sergisi olacak.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Amerika Birleşik Devletleri Ahmet Güneştekin Basel Miami Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title