Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir'de anıldı

Güncelleme:

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir'de anıldı Ataşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümüne özel bir dizi etkinlik düzenledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi Ataşehir'de anıldı

İSTANBUL - Ataşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümüne özel bir dizi etkinlik düzenledi. "Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale" sloganıyla düzenlenen etkinlikte sergi, söyleşi ve konser yer aldı. Etkinliğe katılan şair ve yazar Sunay Akın ayrıca "" Çanakkale'de Gölge Bir Yer" isimli bir seminer gerçekleştirdi.

Ataşehir Belediyesi 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. yıldönümüne özel bir dizi etkinlik düzenleyerek anma programı gerçekleştirdi. "Denizde ve Karada Bir Destandır Çanakkale" sloganıyla düzenlenen anma programında birçok etkinlik yer aldı. Cemal Süreya Etkinlik Merkezi'nde düzenlenen serginin küratörlüğünü koleksiyoner Onur Akmanlar yaptı. Türk, İngiliz, Avustralya arşivlerinden derlenen çok sayıda fotoğraf, savaş sırasında kullanılmış mektup ve dönem dergileri sergide yer alıyor. Sergi 16 Mart'tan itibaren online olarak ziyaret edilebilecek. Ünlü şair ve yazar Sunay Akın sergi sonrası " Çanakkale'de Gölge Bir Yer" isimli, söyleşi gerçekleştirdi. Sergiye gaziler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi etkinliğe katılım sağlayarak sergi açılışını gerçekleştirdi.

Sergiyi beğendiğini belirten şair ve yazar Sunay Akın, "Sergide Çanakkale Savaşı'yla ilgili birbirinden güzel, önemli, daha önce görmediğim belgeler var. En çok etkilendiğim bir Avustralyalı askerin Avusturalya'daki annesine yazdığı mektup. Diyor ki "anne bana çorap gönder. Eğer yanlış adrese giderse merak etme. Bir ihtiyacı olan kullanır." Savaştaki bir insanın duygusuna bakın. Ne kadar insani değil mi? Bunlar geleceği aydınlatan, savaşan dünyaya karşı panzehir olacak insani duygulardır. Ben bu duygularla gezdim sergiyi ve birbirinden önemli belgeler, arşivler gördüm. Çok güzel objeler var. Gerçekten nitelikli bir sergi" ifadelerini kullandı.

Sergide olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ataşehir Gaziler Başkanı Recep İşen, "Sergi çok güzel. Biz gaziler burada olmaktan çok memnunuz. Asında bunların devamlı yapılması lazım. Gençlere, çocuklara, oğullarımıza bunları öğretmek gerek. Biz böyle memnun oluyorsak gençler daha da memnun olacak. Bunun için bunun üstünde durulması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Çanakkale Zaferi Sunay Akın Çanakkale Ataşehir Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title