Haberler

10. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tiyatro oyunundan genel detaylar- Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in açıklaması - Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in de sahne aldığı "Müfettiş" adlı oyun sahnelendi Bilecik Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nde, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in de sahne aldığı "Müfettiş" adlı oyun sahnelendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tiyatro oyunundan genel detaylar- Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in açıklaması - Tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in de sahne aldığı "Müfettiş" adlı oyun sahnelendi Bilecik Belediyesi'nin bu yıl 10'uncusunu gerçekleştirdiği "Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali"nde, tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in de sahne aldığı "Müfettiş" adlı oyun sahnelendi.Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki oyunu, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve 9. Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Yiğit ile sanatseverler izledi.Nikolay Gogol'un yazdığı, yönetmenliğini Cenk Tunalı'nın yaptığı, kılık değiştirerek kente gelecek müfettişin, kaymakam ve bürokratların nasıl ağırladığının anlatıldığı 2 perdelik oyunda, Haldun Dormen, Tolga Güleç, Hakan Altuner, Selda Özbek Orpak, Burcu Akyürek, Barış Kıralioğlu, Savaş Bayındır, Emre Büyükpınar, Tayfun Yılmaz, Caner Tör ve Efe Yeşilay rol aldı.Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyun sonunda sanatçılara plaketlerini verirken Altuner'e "Tiyatro" ödülü plaketini takdim etti.- "Tiyatro Anadolu'da alabildiğince fışkırıyor"Dormen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel bir salonda tiyatro oynamanın mutluluk verdiği ve burada yer almaktan gurur duyduğunu söyledi.10. Ulusal Bilecik tiyatro Festivali'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dormen, "Farklı 10 tiyatronun dolu bir salonda oynanması ayrı bir mutluluk. İnşallah uluslararası festival haline gelir. Birçok insan, Türkiye'de tiyatroya ilgisinin kalmadığını söylüyor ama ben aksini düşünüyorum. Tiyatro Anadolu'da alabildiğince fışkırıyor. Şu an İstanbul'da yaklaşık 300 alternatif tiyatro var. Bunlar eminim ileride iyi tiyatrocu olacaklar. 55 yıldır tiyatro sahnelerindeyim. Sahneye koyduğum 300 aşkın eserim var. Bunların 150-160'ında kendim oynadım" ifadesinde bulundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haldun Dormen Şeyh Edebali Selim Yağcı Bilecik Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title