Haberler

Kula'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Konseri

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tanrıverdi: ''AK Parti de medeniyetimizin gösterdiği yolda kadınlarımıza sahip çıkmak ve kadınlarımız için çalışma hayatında, sosyal hayatta, her alanda engelleri kaldırmaktır''

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, "AK Parti de medeniyetimizin gösterdiği yolda kadınlarımıza sahip çıkmak ve kadınlarımız için çalışma hayatında, sosyal hayatta, her alanda engelleri kaldırmaktır" dedi.

Tanrıverdi, Manisa'nın Kula ilçesinde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle partisinin ilçe kadın kolları tarafından düzenlenen konser etkinliğine katıldı.

Konsere gelen kadınlara Tanrıverdi tarafından salon girişinde mavi ve turuncu renklerde fular dağıtıldı.

Sanatçı Orhan Çakmak'ın seslendirdiği şarkılardan sonra konuşan Tanrıverdi, tüm kadınların kadınlar gününü kutladığını belirterek şöyle konuştu:

"İnşallah bu beraberliğimiz ve coşkumuzla Kulamızın daha yaşanabilir bir şehir olacağını, daha gelişeceğini, daha büyüyeceğini müjdeliyorsunuz ve 30 Mart'ta Kula'da ne olacağını gösteriyorsunuz. Dünya, kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerine özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleyi, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıları görürsünüz. Bir Çin atasözü 'Gökyüzünün yarısı kadınlarındır' der. Kadın bizim medeniyetimizin de en önemli varlığıdır. Çünkü Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV) diyor ki, 'Cennet annelerin ayağı altındadır', dolayısıyla bizim medeniyetimiz kadınımıza büyük önem verir. AK Parti de medeniyetimizin gösterdiği yolda kadınlarımıza sahip çıkmaktadır ve kadınlarımız için çalışma hayatında, sosyal hayatta, her alanda engelleri kaldırmaktır. Bu çerçevede özellikle kadınlarımız temel hak ve özgürlüklerini kullanamıyorlardı. Kadınlarımız başörtüsü sebebiyle eğitimini tamamlayamıyordu, çalışamıyordu, kamu kurum ve kuruluşlarında görev alamıyordu, siyasete atılamıyordu. Ama başörtüsü nedeniyle bu haklara sahip olamıyordu. Bunların hepsi ülkemizde yasaklanmıştı. Şimdi AK Parti temel hak ve özgürlükleri ele alarak yasaklanan bu hükümleri kaldırdı. Şimdi kadınlarımız başı açık da olsa, başı örtülü de olsa eşit haklara sahip oldu. Kadın her şeyden önce anadır, yardır, candır. Onun için kadınlarımız bizim için her şeyin üstündedir."

Kula'daki etkinliğin ardından Tanrıverdi, Manisa'da partisinin il kadın kolları ile Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Kadın Kollarının Şelale Plaza'da ortaklaşa düzenledikleri 3 çiftin düğün törenine katıldı.

Kula Spor Salonu'nda düzenlenen Orhan Çakmak konserine, Tanrıverdi ile AK Parti Manisa Kadın Kolları Başkanı Şule Uygur, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Özkan, AK Parti Kula Belediye Başkan Adayı Selim Aşkın ile AK Parti Kula İlçe Başkanı Nejat Gülmez, AK Parti Kula Kadın Kolları Başkanı Şükriye Al ile Kulalı kadınlar katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title