Haberler

Kula'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. yılı münasebeti Kula Kent Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunum töreni yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılı münasebeti Kula Kent Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunum töreni yapıldı.

Sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programına, Kula Kaymakam vekili Musa Göktaş, Garnizon komutanı Üsteğmen Melih Oğuz, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hikmet Aybars Hayta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Teşkilatı, Askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımız göndere çekildi. Daha sonra Jandarma Astsubay Çavuş Sinan Çırak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Çırak, "Bugün Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922'de kazandığımız Büyük Zafer'in 93'üncü yılını ulusça idrak etmenin haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. İşgal güçleri girdikleri her yerde adete tarihi kinleri kusarcasına kadınımıza, yaşlımıza,çocuklarımıza dünyada eşine az rastlanır işkence,zulüm ve hareketlerde bulunmuşlardır. İşte böylesine umutsuz görünen üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal ve onun dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak 'Ya istiklal ya ölüm' parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. 30 Ağustos zaferini bize armağan eden kahramanlıklarla dolu tarihimiz, yeni bir çığır açan bayrağımız; korkusuzluğun, yurtseverliğin, bir efsanesi, bir destanı olmuşlardır. Sonsuza dek minnet ve şükranla anılacaklardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun." şeklinde konuştu.

Çelenk sunumunun ardından Kula Kaymakamlığında Kaymakam vekili Musa Göktaş, Garnizon Komutanı Üsteğmen Melih Oğuz ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun tebrikleri kabul etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Kula Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title